Alla ne kaikki mielenkiintoisimmat Vampyyrielokuvat, joita todelllakin piisaa, mutta nykyään julkaisutahti on hieman hiljenemään päin. Meidän top-10 tässä ja tottakai yöllä

Vampyyrit hommaa VOITA ILMAISTA PELIRAHAA Vampyyrielokuvat ym. uutuusleffat katsotaan tottakai elokuvissa. Klassinen tapa hommata leffalippuja kuukaudesta toiseen


1. Bram Stoker's Dracula (1992)

Näyttelijät: Gary Oldman, Anthony Hopkins, Keanu Reeves, Winona Ryder
Ohjaaja: Francis Ford Coppola

Traileri: Katso tästä - Muut videopätkät tästä
Osta elokuva

Francis Ford Coppolan ohjaama ja tuottama sovitus Bram Stokerin Draculasta loihtii ruudulle samalla rosoisen ja kauniin elokuvan Count Draculasta jonka vaimo tekee itsemurhan koska Draculan valheellisesti väitettiin kuolleen taistelussa. Dracula elää tämän jälkeen pimeydessä vihan runtelemana pimeyden prinssinä kiroten Jumalaa antaumuksella. Vuosisatojen kuluttua kaikki kuitenkin muuttuu kun Dracula saa selville, että Lontoossa asuu hänen vaimonsa ilmetty kaksoisolento. Vaikka pitkän elokuvan varrelle mahtuu monia, ei niin mielenkiintoisia kohtauksia, se kuitenkin hätkäyttää upealla visuaalisella toteutuksellaan ja vaikuttava näyttelijäkaarti Gary Oldmanista Anthony Hopkinsiin, tekee hienoa työtä. Jopa puunaama Keanu Reeves pärjää yli odotusten. Elokuva toimii enemmän inhimillisellä otteella kuin verenvuodatuksella ja tässä tapauksessa se kulkee juuri tarinan edellyttämällä tavalla. Maskeeraus ja puvustus ansaitsivat Oscarinsa.


2. Interview With The Vampire (1994)

Näyttelijät: Tom Cruise, Brad Pitt, Kirsten Dunst, Antonio Banderas, Christian Slater
Ohjaaja: Neil Jordan

Traileri: Katso tästä
Videoklipit: Tästä
Osta elokuva

Anne Ricen kirjasarjaan perustuva Interview With The Vampire kertoo tarinan kolmen vampyyrin lyhyestä yhteiselosta ja lopulta petoksesta. Haastattelun kautta etenevän tarinan keskeisiä hahmoja ovat Vampyyri Lestat, oikeamielisyyspuuskissaan tihrusteleva Louis ja lapsena vampyyriksi tullut Claudia. Louis ei tule sinuiksi vampyyrinä olonsa kanssa ja syvämietteisenä henkilönä kieltäytyy ottamasta ihmishenkiä. Claudia kasvaa nopeasti rooliinsa mutta jatkuvana lapsena olo tekee häijyä ja nälkä on voimakas. Lestat sinänsä on jo sinut itsensä kanssa ja nauttii vampyyrinä olosta sekä sen tuomasta voimasta. Kolmen niin erilaisen hahmon taival on tuhoon tuomittu alusta asti ja katalysaattorina toimii niin kateus, yksinäisyys kuin rakkauskin. Mikään näin kovalla liekillä roihuava ei voi palaa kauaa. Haastattelun kautta aukeava tarina on hyvien näyttelijäsuoritusten tukemana voimakas ja eritoten erilainen tulkinta vampyyreistä.

Vampire Chronicles -Anne Rice


3. 30 Days of Night (2007)

Näyttelijät: Josh Hartnett, Melissa George, Danny Huston, Ben Foster
Ohjaaja: David Slade

Traileri: Katso tästä
Osta elokuva

Kylmän talven eristämä Alaskalainen pikkukaupunki päätyy nälkintyneen vampyyrilauman kulkureitille. Nyt ei kyseessä ole hiljaa vaaniva herrasmieskopla, vaan nälissään oleva lauma verenhimoisia petoja joiden ainoa tavoite on löytää ruokaa. Ja kun verta kerran imetään niin sitä myös lentää reippaasti edeskahtaalle. Tästäkin plussaa sillä vampyyrielokuva ilman verta on yhtä surkea idea kuin popkornit sokerilla. Henkilökehityksen puolella jäädään alkutekijöihinsä mutta sillä ei tässä tapauksessa liene suurtakaan merkitystä. Vai onko? Hyvä muistutus ja paluu siihen millaisiksi vampyyrit alunperin tarkoitettiin ja kuvattiin. Verenhimon ajamiksi, ylivertaisiksi petoeläimiksi ja häikäilemättömiksi saalistajiksi, ei teinityttöihin rakastuviksi kiiltokuvapojiksi, joita oikeamielisyys kalvaa ja moraali iskee kapuloita rattaisiin.

Perustuu Steve Nilesin ja Ben Templesmithin sarjakuvaan. Lue lisää tästä4. Nosferatu (1922)
Näyttelijät: Max Schreck, Gustav von Wangenheim, Greta Schröder
Ohjaaja: F.W. Murnau

Traileri: Katso tästä 

Elokuva johon ei ajan eikä vampyyrin hammas pysty. Saksalainen mykkäelokuva ei välttämättä ole se lauantai-illan partyleffa mikä pyörii popcornin käryisissä sessioissa videolaitteissa joka viikonloppu, vaan menneiden aikojen hiljainen mestariteos. Se maalaa ruudulle goottimaisen ja mustasävyisen taideteoksen jonka keskiössä kummittelee Nosferatu, kalpea ja vinksahtanut hahmo nimeltään Kreivi Orlok. Elokuvan taika on siinä että se yhä vuosikymmentenkin jälkeen saa ihon selittämättömästi kananlihalle. Vaikka nykykauhuun tottuneille, elokuva ei varsinaisia ooh aah -elämyksiä tarjoilekaan, niin sen hienovarainen varjojen kanssa leikittely on kaunista ja siksi myös näkemisen arvoinen. Elokuvalla on myös omituinen kyky hiipiä ihon alle vasta sen loputtua.5. The Lost Boys (1987)

Näyttelijät: Jason Patric, Kiefer Sutherland, Corey Haim, Corey Feldman
Ohjaaja: Joel Schumacher

Traileri: Katso tästä

Osta elokuva

Kalifornialaiseen pieneen ja erikoiseen rantakaupunkiin muuttavat äiti sekä kaksi poikaa joutuvat nopeasti tekemisiin lokaalisen vampyyrijengin kanssa. Elokuva yhdistelee varsin tyylikkäästi 80-luvun teinileffoja ja kauhuelokuvaa. Elokuvassa on oikeastaan kaikki mitä viihdyttävä perjantai-illan deittielokuva tarvitseekin; musiikkia, asennetta, seikkailua sekä tietenkin komeita, rankkoja miehen alkuja sekä kaunis nainen. Puhumattakaan 80-luvun teinitähdistä Corey Feldmanista ja Corey Haimista, jotka muodostavat elokuvassa sarjakuvia ahmivan vampyyrinmetsästäjäkerhon. Tietysti mukana on myös se vanhempi paikallinen "sensei" joka tietää hieman enemmän kuin antaa ymmärtää. Vampyyriporukan johtajaa näyttelee Kiefer Sutherland ja vampyyriksi muuttuvaa, perheen vanhempaa poikaa Jason Patric.

Corey Haim ( 1971-2010)

6. From Dusk Till Dawn (1996)

Näyttelijät: Quentin Tarantino, George Clooney, Harvey Keitel, Juliette Lewis, Salma Hayek, Cheech Marin
Ohjaaja:
Robert Rodriguez

Traileri: Katso tästä
Osta elokuva

Etsitty ja vaarallinen rikolliskaksikko kidnaa perheen ja asuntoauton suunnatakseen rajan yli Meksikoon. Levähdyspaikaksi valittu kuppila vaan ei olekaan aivan miltä se näyttää. Tässä baarissa viihteestä vastaa nimittäin yleisö, seisovan pöydän muodossa. Kulissina toimmiva ravintola muuttuu nopeasti taistelukentäksi ja veri lentää kuin partaterien yössä. Tarantinolle ominainen läppä ja erikoiset hahmot, sekä viittaukset ties milloin mihinkin klassikkoelokuvaan, vilistävät ruudulle huumaavan sujuvasti. Elokuvasta ilmestyy useita ikimuistettavia kohtauksia kuten kauhutehostelegenda Tom Savinin rooli erikoisena pyssysankarina, Cheech Marinin myyntipuheet sekä Salma Hayekin eksoottinen tanssi käärmeen kanssa. Rodriguez-Tarantino akseli toimii.


7. Vampires (1998)

Näyttelijät: James Woods, Sheryll Lee, Daniel Baldwin
Ohjaaja: John Carpenter

Traileri: Katso tästä
 
Osta elokuva

John Carpenterin ohjaaman elokuvan juoni on vähintäänkin erikoinen. Kirkon rahoittama armeijan erikoisosasto työskentelee ankarasti poistaakseen verta imevät paskiaiset koko planeetalta. Erään voitokkaan illan jälkimainingeissa lähes koko tiimi lahdataan tylysti ja James Woodsin näyttelemä Jack, painelee perään kostaakseen ja palauttaakseen ristin jonka avulla pääpahis muuttaisi maailman lopullisesti. Mukana Jackilla on lähin ystävänsä ja vampyyrin purema nainen jonka muutos ei ole vielä tapahtunut. Täyslatinki asennetta nimeltä James Woods.8. Near Dark (1987)
Näyttelijät: Adrian Pasdar, Bill Paxton, Lance Henriksen, Jenny Wright, Jenette Goldstein, Joshua John Miller
Ohjaaja: Kathryn Bigelow

Traileri: Katso tästä
Osta elokuva

Caleb (Adrian Pasdar -Heroes) ei voi uskoa flaksiaan kun kaunis Mae vaivautuu ylipäätänsä juttelemaan hänen kanssaan. Naisen kauneudesta lumoutunut Caleb päätyy Maen puremaksi ja huomaa olevansa muuttunut mies. Eikä vähiten siksi, että auringon noustessa mies syttyy tuleen. Muutoksen raatelema Caleb liittyy rähjäisenä rakkikoiralaumana kiertelevään vampyyriporukkaan, mutta ei tunne kykenevänsä elämään harhailevana tappajana. Viimeinen pisara Calebille on kun hänen isänsä ja siskonsa joutuvat vampyyrien tähtäimeen. Elokuva asettelee ihmisten ja vampyyrien maailmat kahdeksi vastakkaiseksi maailmaksi joiden kohtauspaikkana on auringonnousu ja- lasku. Kathryn Bigelow kykenee yhdistelemään eri tyylilajeja uskottavasti ja tyylikäs elokuva olisi ansainnut aikoinaan paljon enemmän huomiota kuin sai.

Triviaa: Kathryn Bigelowista tuli Aliensin ohjaajan James Cameronin vaimo vuonna 1989. Near Darkissa on kolme samaa näyttelijää kuin Cameronin vuotta aikaisemmin ilmestyneessä Aliensissa. Lance Henriksen, Bill Paxton ja Jenette Goldstein9. Blade (1998)

Näyttelijät: Wesley Snipes, Stephen Dorff, Kris Kristofferson, Tracy Lords
Ohjaaja: Stephen Norrington

Traileri: Katso tästä 
Osta elokuva

Marvelin sarjakuvaan perustuva Blade on jälleen yksi sarjakuvasiirrännäinen elokuvamaailmaan jonka kiihtyvälle tahdille ei näytä tulevan loppua. Vampyyrinlahtaajana puolivampyyri Blade on vahvasti toimintaan perustuva hahmo, jonka viha vampyyrejä kohtaan juontaa juurensa hänen äitinsä kuolemaan. Ollessaan raskaana vampyyri puri tätä kuolettavasti, mutta Blade jäi eloon ja sai puremasta tiettyjä fyysisiä etuja. Ja vaikka elokuvan kömpelöintä antia ovatkin juuri sen henkilöt, ne ovat samalla myös sen vakuuttavinta antia. Kyllä, elokuva elää toiminnasta, mutta silti se pystyy tuomaan ruudulle niin hienoja henkilöitä kuin tarinallista syvyyttäkin, johon katsoja huomaamattaan imaistaan mukaan. Rooli on kuin luotu Wesley Snipesin tapaiselle näyttelijälle ja ei ole vaikea uskoa miksi mies muitta mutkitta suostui myös jatko-osiin.

Tyylikkäitä jatko-osat -Blade II traileri Blade Trinity traileri10. Underworld (2003)

Näyttelijät: Kate Beckinsale, Scott Speedman, Wentworth Miller
Ohjaaja:
Len Wiseman


Traileri:
Katso tästä
-Underworld Evolution tästä
Osta elokuva

Keskinkertainen elokuva, keskinkertainen juoni, keskinkertaiset erikoistehosteet, eikä paljon muuta? Väärin. Kukaan täysijärkinen miesihminen tällä planeetalla voi tuskin väittää, ettei salaa katsonut elokuvaa lähes haltioissaan. Pyhässä yksinkertaisuudessaan: Kate Beckinsale upeissa nahkakamppeissa pistää vampyyrin ominaisuudessaan ihmissusilta turpaa rullalle minkä ehtii ja kykenee siinä samassa hässäkässä näyttämään ainutkertaisen seksikkäälle ja vakuuttavalle. Täydellisen roolivalinnan mallia ja jatko-osa oli juuri tätä samaa camaa. Ainiin elokuva kertoo muistaakseni sodasta joka syttyy vampyyrien ja ihmissusien välille ja jostain muusta kuten Beckinsalen rakastumisesta ihmissuteen ja sen sellaisesta.

Edit: Jatkuvasta kysynnästä johtuen, I present: Robert Pattinson - Edward Cullen


25 kommenttia

 1. Anonyymi // 14. tammikuuta 2009 klo 15.14  

  The Addiction -Abel Ferraran hieman erilainen vampyyrielokuva jo ei taatusti uppoa kaikille, mutta kannattaa kokeilla.

  Fright Night -naapuri on varmaan vampyyri ja onhan se.

 2. Anonyymi // 9. toukokuuta 2009 klo 14.02  

  PERRRRRRRRRKELE MISSÄ TWILIGTH :CCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCC

  t. edward kullen 4eva

 3. Kristof // 11. toukokuuta 2009 klo 15.32  

  Vaikka olenkin tästä eri mieltä kuin kuin 90% yli 20-vuotiaista elokuvan nähneistä ihmisistä, niin mielestäni Twilight ei ollut aivan niin huono elokuva kuin mitä arvostelut antoivat ymmärtää.

  Törmäsin muutama vuosi sitten kirjaan ja elokuva onnistui mielestäni löytämään kirjan avainkohdat aivan mallikkaasti. Paljon parjattu näytteleminen oli todella hieman puista, mutta ei niin puista etteikö leffaa olisi voinut katsoa.

  Tottakai nuoren yleisön kosiskelun tunnetta oli vahvasti mukana mutta so what, nuorisokirjastahan tässä oli alunperinkin kyse.

  Jokatapauksessa osittain toimiva ja viihdyttävä leffa, mutta ei yllä parhaiden vampyyrileffojen listalle, vaikka Edward onki ihq ;)

 4. Anonyymi // 30. toukokuuta 2009 klo 1.07  

  Itselleni kelpasivat aikaisemmin kaikki vampyyreihin liittyvät leffat ja kirjat (Rice erit. suosikki, myös interview with a vampire) mutta kun ikää on 23 ja olen naispuolinen, niin twilight sulatti sydämeni. Tarjoaisin sykkivän kaulavaltimoni anytime E. Cullenille!

 5. Anonyymi // 7. heinäkuuta 2009 klo 13.18  

  twilight oli sssssssseksikäs mikä kuuluu mielestäni vampyyrien maailmaan. Ei ehkä visuaalisesti kaikissa tapauksissa, mutta lumoaminen ja fyysinen vetovoima kyllä. Cullenille peukut pystyyn

 6. Anonyymi // 6. elokuuta 2009 klo 14.28  

  New Moonia odotellessa Edward Cullenin fanisivut ja kuvat:

  http://www.fanpop.com/spots/edward-cullen

  Robert Pattinson toimii roolissa erittäin hyvin.

  Ricen kirjoista taas, pitäs tehdä yhtenäinen elokuvasarja. Queen Of The Damned oli shaissea, mutta Interview hitti.

 7. Jasmin // 5. lokakuuta 2009 klo 7.43  

  todellkin tuolla pitäis olla twilight herran jestas sentään! ;D Missä on ihmisten leffamaku, jos sitä ei listalta löy`y? Vaikka se ei nyt ole sitä veren lennättämistä, ampumista`/räiskintää, j.n.e, se on romanttinen ja hieman erilaiseksi tarkoitettu, hieman erilainen versio raaàsta vampyyrien maailmasta!!! -Bella<3Edward

 8. Jaska<3 // 5. lokakuuta 2009 klo 7.45  

  juu samaa mieltä, se Robert on kyllä ihan hitti kamaa ja siinä samassa mukavan komiaki poika ;)

 9. Kristof // 5. lokakuuta 2009 klo 11.06  

  Kuten jo aikaisemmin viestiketjussa tilitin niin leffa oli kyllä katsottavaa matskua, mutta jopa keskivertoa paremman alun jälkeen se hieman lopahti ja pahista näyttelevä Cam Gigandet (O.C, Never Back Down) sopisi mieluummin jonkun Highschool -leffan pikkupahaksi nulkiksi kuin säälimättömäksi tappokoneeksi.

  Väitän myös kriitikoista poiketen että Bellan ja Edwardin välillä oli kyllä pienen kipinän verran kemiaa...

 10. Anonyymi // 9. joulukuuta 2009 klo 12.05  

  Twilightin löytyminen listalta olisi ainakin minussa aiheuttanut epäuskoisen naurahduksen, jonka suurin osa tähän topiciin tulleista viesteistä sattui aiheuttamaan.
  Vampyyrielokuvien erotteleminen muista genreistä on puolestaan hieman outo ratkaisu. Mikä tekee niistä jotenkin muista kauhuelokuvista eroavan poikkeustapauksen?

 11. Anonyymi // 9. joulukuuta 2009 klo 15.52  

  Kyllä minusta vampyyrielokuvat ansaitsee oman listauksensa. Vampyyrit on kaikkine harrastajineen ja faneineen niin iso juttu, että se erottuu muista möröistä ja tappajista miltei omana elokuvalajinaan.

  Itse suosittelisin katsomaan HBO:n Tv-sarjan, True Blood. Aika himmeetä menoa välillä ja erinomaiset näyttelijät.

  Mitä Twilightiin tulee, katsottava mutta liian teini. Jatko-osa New Moon oli huono, eikä ihanaa Eetvarttiakaan näkynyt kuin ohimennen

 12. Anonyymi // 22. joulukuuta 2009 klo 12.24  

  Ruotsalainen "Ystävät hämärän jälkeen" on kai huippuhyvä. Eikä oo mikään splatteri.. Razor Blade on yks jonka näin leffakaupassa mut luultavasti ei hyvä..

 13. Anonyymi // 5. tammikuuta 2010 klo 15.19  

  Vihdoinkin jotain järkeviä elokuvia, eikä aina vaan Twilightia! Alkaa tulla jo korvista ulos kaikki sellainen..

 14. Anonyymi // 1. maaliskuuta 2010 klo 6.52  

  daybreakers. Aivan huippu

 15. Anonyymi // 10. maaliskuuta 2010 klo 13.26  

  Näistä paras on tuo Veren vangit! Mutta ihmettelin kun listalla ei ole Perfect Creaturea? ;>

 16. Anonyymi // 3. huhtikuuta 2010 klo 5.32  

  Ohhoh!
  Mihin on unohtunut Fright Night - Kauhun Yö?
  Ainakin Top-3-tavaraa...

 17. Anonyymi // 29. huhtikuuta 2010 klo 10.51  

  Ehdottomasti Dracula ja Veren vangit, Underworld on mun mielestä todella hyvä toimintaleffaksi. Nainenkin jaksaa katsoa. Twilight oli parempi kuin odotin, True Blood aivan loistava tv-sarjaksi... Suosittelen lukemaan Chairlaine Harrisin kirjat joihin sarja perustuu jos tykkää vamppiromantiikasta ja toiminnasta.

 18. Anonyymi // 8. kesäkuuta 2010 klo 4.35  

  hitto tyypit siellä twilight tätä ja twilight sitä vaikka se on varma asia että se on ihan ihan PASKA!!!!!
  hitto sellast ny ketää täysjärkine pidä hyvänä.

 19. Anonyymi // 8. helmikuuta 2011 klo 15.11  

  Vaikka Twilightissa on vampyyreja, rankkaisin sen silti nuoriso/teinileffaksi. Näyttelijäsuoritukset ko. leffoissa ovat mielestäni keskivertoa huonommat. Naiset, jotka kuolaa Cullenia ovat ehkä suurin turn off, tytöille sen jotenkin sallisin.

 20. Anonyymi // 2. huhtikuuta 2011 klo 1.52  

  Salems Lot on hyvä.

 21. Anonyymi // 5. toukokuuta 2011 klo 3.17  

  Painukaas ny jo vittuun niitten Twilight:ien kans! paskempia näyttelijöitä saa hakia!

 22. Anonyymi // 26. lokakuuta 2011 klo 11.42  

  Ihmiset hei, miksi twilightin pitäisi kuulua listalle? Sehän on ihan soopaa kun mietitään kirjoitettuja taruja vamppyyreistä. Tuntuu typerältä sanoa näin, mutta sanono kuitenkin:

  "Vamppyyrit ovat raakoja verenimijöitä eivätkä glitter-ihoisia teinihurmureita".

  (HUOM! VAMPIRES ARE NOT REAL!)

 23. Anonyymi // 26. lokakuuta 2011 klo 11.48  

  Twilightin suurin fanikanta on 10-16 vuotiaat tytöt, jotka palvovat elokuvaa ihQSexyimmän eetvartin takia <-- FAKTA

  Minusta se, että elokuvassa on vampyyreitä ei tee siitä "Vampyyri-elokuvaa".

 24. Anonyymi // 3. marraskuuta 2011 klo 14.31  

  Itse pidän twilightista, mutten niinkään leffojen Edwardin vuoksi, vaan Carlislen, joka onnistuu ainoana näyttämään edes jotain sinne päin mitä pitäisi. Myös Alice on onnistunut verrattuna siihen Edwardiin ja vaikkei Bella ole edes vampyyri vielä, niin Kristen kyllä kusee koko homman... Kirjat ovat hyviä, mutta todellakin suunnattu teineille, kuten tietty leffatkin, niin tuskimpa puree enää parin vuoden kuluttua, vaikka itse tässä vasta kohta 18 täytän..

 25. Anonyymi // 31. tammikuuta 2012 klo 5.30  

  Pakkohan mun kanssa on jättää kommentti Twilightiin liittyen. . . . Twilightissa on hieno idea ja juoni on kohtalaisen hyvä . . . . . mutta vampyyrit eivät hohda auringon valossa, osaavat lentää ja kuivuvat ilman ihmisverta. . . . eikä pahalla mutta näyttelijät eivät osaa näytellä. . . . eli minusta ei Twilight ei ihan kuulu tälle litalle