Mitkä ovat mielestäsi parhaimmat takaa-ajot elokuvissa ja kuka ruttasi kenenkin peltiä Euromarketin pihalla?
Pistä omat suosikkikohtauksesi listaksi ja kerro mitä moottoriurheilijoiden, fanaatikkojen ja rokkicorollan pimppaajien ei kannata missata 
 
VOITA ILMAISTA PELIRAHAA ... ja takaa-ajot näinkin

Alla muutamia omia suosikkejani 

1. Terminator 2: Judgement Day (1991) 
Katso kohtaus tästä

Helposti voisi kuvitella että ketterällä motocross pyörällä saisi kömpelön maantierekan karistettua kannoilta, jos paikassa on silta, seinä, talo tai edes pusikko. Tämän ajatuksen voi heittää huoleti romukoppaan jos rekan ratissa istuu terminaattori uusinta mallia T-1000. Jo pelkästään trailerissa, sillalta kiukulla syöksyvä rekka herätti sekasortoa kansakunnan vapisevissa riveissä ja itse elokuva antoi vahvistuksen sille, että Terminaattorit on kovia jätkiä malliin katsomatta


2. The French Connection (1971) 
Katso kohtaus tästä

Ratin takana raivosta tirisevä Gene Hackman ja metrossa pakeneva rikollinen. Auton renkaat savuaa lähestulkoon yhtä kiukulla kuin vauhtia huolella pumppaava Hackman, joka antaa ajotaidoille aivan uuden merkityksen New Yorkin ahtailla kaduilla ja kujilla. Tyylikästä kuvausta ja lähes toimivasti äänen käyttöä. Hackmanin kiehuminen ratin takana nostaa tämän yhdeksi parhaista takaa-ajokohtauksista. Elokuvaa itsessäänkin voi suositella katsottavaksi.

3. Bourne Identity (2002) 
Katso traileri tästä

Mikä onkaan loppupeleissä coolimpaa kuin paeta takaa-ajajia vanhalla minillä ja vielä onnistua siinä. Ohjaaja Doug Liman vannoo realismin nimeen ja se näkyy. Hienosti kuvatut kohtaukset Bournen karkumatkasta ovat vaatineet töitä pitkään ja hartaasti, ilman erikoisefektejä. Onnistuminen välittyy ruudulle hienosti ja katsoja arvostaa.

4. The Fast And The Furious (2001) 
Katso traileri tästä

Huippuunsa viritetyt katuautot, vieläkin tykimmin viritetyt kuskit ja kaunottaret tienposkessa hameenhelmat korvia hipoen. Vauhtia, värejä sekä nopeita leikkauksia. Ja kun huippuunsa viritetty moottori ärjyy konepellin alla, katu-uskottavan musiikin säestämänä, niin kovinkin urho tai nyhverö istuu kuin naulittuna sohvan reunalla. Ja se joka väittää ettei salaa hyrissyt innosta, luultavasti valehtelee. Kaikenkaikkiaan keskinkertainen elokuva, mutta sillä ylimääräisellä latauksella joka uhkaa viedä perheen tila-auton vaihtoon. 

 Gratis Bettingsider mutta ei suomihommia

4 kommenttia

 1. Anonyymi // 30. joulukuuta 2008 klo 5.24  

  Bullit

  Italian Job

  The Fast And The Furious

  Bourne (ensimmäinen)

  ja ehdottomana hittinä The Blues Brothers ja kohtaus joka taisi päätyä ennätystenkirjaankin. Eniten romutettuja kyttäautoja muistaakseni.

 2. Devika Rani // 19. elokuuta 2009 klo 2.56  

  Mulla tuli kanssa Bullit ja The French Connection heti mieleen! Myös Matrix 2 moottoritiellä kuvattu takaa-ajo toimii!

 3. Anonyymi // 21. elokuuta 2009 klo 7.50  

  The Duel 1971 Kauhun kilometrit.
  CONVOY poliisien takaa ajo
  Black Dog alussa.

 4. Anonyymi // 25. helmikuuta 2010 klo 9.35  

  Edellä mainittujen lisäks Bourne kakkosesta kohta missä Kiril jahtaa Mersulla Jasonin taksii, sekä Deathproof.