1. Sin City (2005)

Ohjaus: Robert Rodriguez, Frank Miller
Näyttelijät:
: Mickey Rourke, Bruce Willis, Jessica Alba, Devon Aoki, Rosario Dawson, Elijah Wood, Clive Owen, Brittany Murphy, Frank Miller, Benicio Del Toro.
Traileri: Katso tästä
Videonäytteet tästä

Frank Millerin synkkään sarjakuvaan, Sin Cityyn pohjautuva elokuva on ennennäkemättömän visuaalinen katselukokemus. Robert Rodriguezin ja Millerin ohjauksessa hyvin valittu tähtikaarti selvästi nauttii ja saa materiaalistaan irti mitä tyylikkäämpiä roolisuorituksia. Lähestulkoon kokonaan mustavalkoinen elokuva noudattaa täydellisesti sarjakuvasta tuttuja varjoisia sävyjä ja henkii syntisen kaupungin eloon. Erikoiset kamerakulmat, leikkaukset ja huikaiseva äänimaailma, koostaa ruudulle niin upeita kohtauksia, että elokuva nostaa taatusti niskakarvat pystyyn vielä viidennelläkin katsomiskerralla. Rooleista varsinkin Mickey Rourken esittämä Marv on todellinen helmi. Welcome back man. Listan selkeä ykkönen
 

2. X2: X-Men United (2003)
Ohjaus: Bryan Singer 
Näyttelijät: Patrick Stewart, Hugh Jackman, Ian McKellen, Halle Berry, Famke Janssen, James Marsden, Anna Paquin, Rebecca Romijn, Alan Cumming
Traileri: Katso tästä
Videonäytteet tästä

Jos ekaosa polkaisi X-men sarjan vakuuttavasti valkokankaille, niin kakkososa karatepotki supersankarit toiseen universumiin. Bryan Singerin ikinuori olemus ja lapsenomainen innostus projektejaan kohtaan tunkeutuu suoraan katsojan ali- sekä ylitajuntaan, kytkien eufoorista tärinää tuottavan mielihyväkeskuksen täydelliseen taisteluvalmiuteen. Toivottavasti Singer sai henkilökohtaisella tasolla.

Ei liene vaikea kuvitella mien hankalaa on siirtää legendaarinen sarjakuva elokuvakokonaisuudeksi joka tyydyttää edes murto-osaa faniarmeijasta (itse mukaanluettuna) mutta Singer survoo visionsa läpi ilman mutinoita tai soraääniä. *Bamf**Snikt*


3. Spiderman (2002)
Ohjaus: Sam Raimi
Näyttelijät: Tobey Maguire, Kirsten Dunst, Willem Dafoe, James Franco, J.K. Simmons
Traileri:
katso tästä
Videonäytteet
tästä

"With great power comes great responsibility"

Kun Sam Raimi pistettiin ohjaajanpuikkoihin ja Tobey Maguire istutettiin Peter Parkerin rooliin, oli huolestuneisuus syvä. Sam Raimi oli osoittanut jo että pystyy ohjaamaan visuaalisesti näyttävää kuvaa, mutta Tobey Maguire oli vaikeampi pala ymmärtää. Hieman hömelön näköinen kaveri ei varsinaisesti antanut mielikuvaa ihmishämähäkistä ja vaikka Peter Parker onkin hieman nörtti, niin ei ehkä ulkonäkönsä puolesta. Onneksi ihminen voi olla väärässä. Täysin väärässä. Hämähäkkimies siirtyi kaikkine tuskineen, komplekseineen ja identiteettikriiseineen valkokankaalle sujuvasti kuin Dr.Phil pinnalliseen salama-analysointiin ja sarjakuvan pitkäaikaiset fanit kiittävät, huokaisevat ja katsovat myös jatko-osat onnellisissa merkeissä. Elokuvasarja paukuttaa kaikki oleelliset nuotit kohdilleen ja seittisankari jatkaa ikuisen rakkauden varjostamia seikkailujaan onnistuneesti valkokankaalla.


4. The Dark Knight (2008)
Ohjaus: Christopher Nolan
Näyttelijät:
Heath Ledger, Christian Bale, Aaron Eckhart, Michael Caine, Maggie Gyllenhaal, Gary Oldman, Morgan Freeman
Traileri: Katso tästä
Ledgernäytteet tästä" Why so serious?"

Heath Ledger. Piste.5. Iron Man (2008)
Ohjaus: Jon Favreau
Näyttelijät:
Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Jeff Bridges, Terrence Howard
Traileri:
Katso tästä
Videonäytteet tästä


Tony Stark elää huoletonta huomista ja suunnittelee tehokkaita aseita armeijan käyttöön. Bisnes rullaa iloisesti myötätuuleen ja muutenkin kaikki on tip top. Silmänsä tietoisesti ummistava Stark saa kuitenkin tylyn herätyksen joutuessaan vastapuolen kaappaamaksi, joka yllätys yllätys, tahtoo massatuhoaseita. On aika nousta jaloilleen ja tehdä pieniä muutoksia elämässä. Enter Iron Man. Uusi suunnanmuutos ei ole kuitenkaan kaikkien mieleen ja Starkin tehtävä muutama tiukka päätös mm. nyrkeillä ja aseilla. Rautamies siirtyy tyylillä elokuvaruudulle ja Robert Downey Jr. sopii Starkin rooliin vallan passelisti. Tällä kertaa pukuakaan ei ole muutettu liian hitec-malliin vaan fanit voivat sen helposti jopa tunnistaa. Asiallinen siirtymä sarjakuvan sivuilta valkokankaille.


6. 300 (2006)

Ohjaus: Zack Snyder
Näyttelijät: Gerard Butler, Lena Headey, Dominic West, David Wenham, Vincent Regan
Traileri:
Katso tästä
V
ideonäytteet tästä 

Jos elokuvaan on uskominen niin Spartalaiset olivat tämän planeetan kovinta sakkia ilman epäilyksen häivääkään. Kuningas Leonidas lähtee 300 päisen ylikiukkuisen ja dramaattisesti motivoituneen joukkonsa kanssa näyttämään maahan tunkeutuneille Persialaisille sotajoukoille mitä Spartalaisuus merkitsee ja opettamaan hieman sodankäynnin saloja. Vaikka vastassa onkin moninkertainen sotavoima, Spartalaisuus painaa silti vaakakupissa reilusti enemmän. Elokuva perustuu Frank Millerin sarjakuvaan ja jälleen yksi miehen tuotos puhalletaan tyylillä henkiin. Elokuva toimii reilusti juuri niillä vahvuuksillä millä sen pitääkin, yrittämättä sen kummemmin kosiskella draamanarkkareita tai viulunvinguttajia. Tämä elokuva kertoo miehistä ja siitä miten monilla eri tavoilla lättyyn voi pamauttaa, tunteella. Tyylikästä. En valita.

"This...is...SPARTA!!"
(katso tästä)


7. V for Vendetta (2005)
Ohjaus: James McTeigue
Näyttelijät:
Natalie Portman, Hugo Weaving, Stephen Rea, Stephen Fry
Traileri: Katso tästä
Videonäytteet tästä

"People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people."

Lähitulevaisuus ja ydinsodan lähes kokonaan tuhoama maailma.
Norsefiren
totalitäärisen hallinnon alaisuudessa ja tiukassa kontrollissa elävä Iso-Britannia joutuu kohtaamaan muutoksen, terroristisia keinoja käyttävän mystisen "V":n noustessa kasvottomana vastustamaan vallalla olevaa yhteiskuntajärjestelmää. Tämä maskiin pukeutuva anarkisti edustaa ihmisille vapautta ja kuvioihin ilmestyvä nuori tyttö Evey tarjoaa V:lle mahdollisen liittolaisen ja suunnitelmansa loppuun saattajan.

Wachowski -veljesten tuottama elokuva on pitkään aikaan yksi hienoimpia "post-apocalyptic" elokuvia niin tarinan, lavastuksen, tunnelman kuin näyttelijöidenkin puolesta. Natalie Portman tekee yhden hienoimmista rooleistaan nuorena Eveynä ja osoittaa jälleen pystyvänsä näyttelemään miltei roolin kuin roolin. Perustuu Alan Mooren kymmenosaiseen sarjakuvaan ja jos tämä on jostain kumman syystä jäänyt katsomatta, niin mars mars vuokraamoon siittä hus.


8. Hellboy
(2004)
Ohjaus: Guillermo Del Toro
Näyttelijät: Ron Perlman, Selma Blair, John Hurt
Traileri: Katso tästä
Videonäytteet tästä


Natsien kokeen aikana toisesta maailmasta tähän todellisuuteen putkahtava pikkupaholainen jää ihmisten keskuuteen ja kasvaa varsin kursailemattomaksi nyrkkisankariksi. Ron Perlmanin esittämä HellBoy on monessa mielessä vielä kuin pikkupoika, mutta kun tulee aika mätkiä demoneita taateliin niin homma hoituu rautaisella asenteella ja reippaalla itseluottamuksella. Elokuva kertoo valtion erikoisyksiköstä jonka tehtävänä on seistä suojana ihmisten ja pimeydenvoimien välissä. Guillermo Del Toro selvästi nauttii luomastaan maailmasta ja se heijastuu ruudulta niin näyttelijöiden kuin tarinankin kautta. Ron Pearlman Hellboyna on nappivalinta ja sarjakuvan ystävät nyökyttelevät hyväksyvästi. Del Toro ohjasi myös erinomaisen kakkososan.

"There are things that go bump in the night, Agent Myers. Make no mistake about that.
And we are the ones who bump back"


9. Blade 2 (2002)
Ohjaus: Guillermo Del Toro
Näyttelijät:
Wesley Snipes, Kris Kristofferson, Ron Perlman
Traileri: Katso tästä
Videonäytteet tästä

Jo ensimmäinen Blade yllätti positiivisesti, mutta Guillermo Del Toron saapasteltua ohjaajanpallille, elokuvasarja otti askeleen parempaan suuntaan. Synkempi, seksikkäämpi ja coolimpi kuin edeltäjänsä. Blade on pakotettu solmimaan rauha metsästämiensä vampyyreiden kanssa taistellakseen uutta "vampyyrilajia" vastaan. Hyvä esimerkki siitä, että kun asialla on kova tekijätiimi, niin jatko-osa tekee sen mitä kuuluukin eli, kehittyy ja vie tarinaa uskottavasti ja syventävästi eteenpäin. Guillermon visuaalinen ote ei tunnetusti ole sieltä paskimmasta päästä.


10. American Splendor (2003)
Ohjaus: Shari Springer Berman, Robert Pulcini
Näyttelijät: Paul Giamatti, Harvey Pekar
Traileri: Katso tästä
Videonäytteet tästä


"ordinary life is pretty complex stuff"


Paul Giamatti tulkitsee jokamies Harvey Pekarin jokseenkin alakuloista ja monimutkaista elämää sen verran syvältä ja antaumuksella että Giamatti oli ainakin minulle pitkään se ainoa ja oikea Harvey Pekar. Elokuva on rauhallinen mutta silti voimakas yhdistelmä elämää ja kuvitelmaa. Pekarin elämästä Clevelandin Ohiossa kertovaan sarjakuvaan perustuva elokuva on kaikessa hauskuudessaan ja jokapäiväisyydessään mukkavaa katsottavaa. Elokuva pystyy tuomaan sarjakuvasta tuttuja tunnelmia kaikkine kyynisyyksineen ja elämän monimutkaisuuksineen hienosti sydäntä lämmittäväksi pikkupaketiksi.
 
LUE MYÖS
ILMAISET ELOKUVAKANAVAT
Success!

*''Tsekkaa myös kumppanimme Peliriihi joka napsii käyttäjilleen hauskoja ilmaisia spelejä, ohjelmistoja, koodeja, oppaita, sekä muuta ajanvietettä.

8 kommenttia

 1. Anonyymi // 21. tammikuuta 2009 klo 7.19  

  Juu kyllä Cin City on herkullinen leffa. Marvin kulmikas hahmo ihastuttaa monta kertaa..ukkohan on itse sitkeys ;D Mickey Rourke sopii osaan kuin nyrkki silmään!

 2. Kristof // 21. tammikuuta 2009 klo 12.01  

  Saas nähdä pamahtaako miehelle Oscar Wrestleristä. Aika tyylikkään comebackin on tehny joka tapauksessa.

 3. Anonyymi // 22. tammikuuta 2009 klo 22.14  

  Joo melkein kyllä veikkaan että napsahtaa oskari mikille :)

 4. Kristof // 24. tammikuuta 2009 klo 13.22  

  Sais helposti mun äänen kyllä. Pesee aivan selkeästi esim. Brad Pittin Curious Casen. Rooli oli ihan jees mutta vähän turhan etäinen jotenkin.
  Pennin Milkkiä en ole vielä tsekannut. No varmuudella ainakin tiedetään kuka saa Oscarin Best Performance by a Supporting Actor -sarjassa

  Kaikki Oscar ehdokkaat seuraavaan gaalaan:
  http://www.twirlit.com/2009/01/22/oscar-nominations-2009/

 5. Anonyymi // 7. helmikuuta 2010 klo 5.02  

  CHRISTIAN BALE ON IHAN MAHTAVA NÄYTTELIJÄ!

 6. Anonyymi // 24. huhtikuuta 2010 klo 17.02  

  Siis Heath Ledger oli kyllä loistava tossa batmanissä. Iron mankin on mahtava oisin nostanu kyllä noi molemmat leffat korkeenmalle, mutta hyvä että löytyy edes listalta. Puuttuu muuten yks kova sarjakuva elokuva. Mikä on mun mieletä parempi kun esim spiderman. Eli fantastic four. Chris Evans vetää nappi suorituksen.

 7. Anonyymi // 23. lokakuuta 2010 klo 9.19  

  Aivan samaa mieltä Yön Ritarista. Sillä on muuten mahtava kuvaus.

 8. Kristof // 3. marraskuuta 2010 klo 4.59  

  Listaa tehdessä Kick-Ass ei ollut vielä ilmestynyt, mutta aivan samaa mieltä, loistava leffa.

  Fantastic Four -fanina muutama asia meni yli hilseen kyseisessä leffassa, kuten esim. roolitus:

  Susan ei ole teini (Alba ei toimi)
  Johnny on täysblondi (vaikka roolisuoritus olikin kieltämättä hyvä)