TUHOISIMMIN ELOKUVAFLOPIT TOP-10

Kaikkien aikojen pahimmin flopanneet, suuren budjetin hollywood elokuvat, jotka eivät pystyneet suurista ennakko-odotuksista huolimatta tuottamaan edes omiaan takaisin. Lista ei välttämättä ole 100% tarkka, mutta se perustuu mm. studioiden ja ammattilaisten tekemiin tilastoihin. Monissa "virallisissakin" listoissa on eroja, joten valitsin lähteeksi Moviefonen listan, joka on lähimpänä omia tulkintojani aiheesta. Pahimmillaan nämä elokuvat upottivat studioita ja tuhosivat kasapäin näyttelijöiden uria, puhumattakaan hävityistä miljoonista.

VIIKON HYÖTYVINKKI

Ota omasi (meikkejä, kauneustuotteita, leffalippuja, näytteitä ym. ym.)


1. Town & Country (2001)

Budjetti: $90 miljoonaa
Lipputulot: $6.7 miljoonaa (US)

Lopputulos: Studio menetti Warren Beattyn vaatimien uusintakuvausten/otosten, uudelleenkirjoittamisten ja suuren luokan mainonnan jälkeen yli $100 miljoonaa dollaria, alkuperäinen budjetin ollessa "vain" $44 miljoonaa. Warren Beattyn nimellä vain ei ole enää sellaista vetovoimaa ja luottoa kuin ennen, ainakaan studioitten silmissä. Onnea työnhakuun.


2. The Adventures Of Pluto Nash (2002)

Budjetti: $100 miljoonaa
Lipputulot: $4.4 miljoonaa (US)

Lopputulos: $95 miljoonaa tappiota. Pitkään suunnittelupöydällä ollut elokuva saatiin vihdoin rahoitettua 2002, mutta ketään ei yksinkertaisesti kiinnostanut kuussa kapakkansa puolesta taisteleva Pluto Nash. Ainut joka selvisi rytäkästä ilman kummempia haavoja oli Eddie Murphy, joka jälleen tahkoaa luokattomilla elokuvillaan enimmät miljoonansa. Näistä suuri yleisö tykkää, mutta Murphy on tehnyt viimeaikoina myös laadukkaampia rooleja kuten Dreamgirlsin, josta sai jopa Oscar-ehdokkuuden.
 
3. Ishtar (1987)

Budjetti: $55 miljoonaa
Lipputulot: $14.5 miljoonaa (US)

Lopputulos: Budjetti ylitettiin reippaasti aavikkokuvauksista johtuvien ongelmien vuoksi ja sana elokuvan ongelmista levisi ihmisten keskuudessa jo ennen teattereihin ilmestymistä. Negatiivisen maineensa vuoksi yleisö ei syttynyt ja kriitikotkin lyttäsivät elokuvan lähes poikkeuksetta. Elokuva tuotti tappiota kymmeniä miljoonia ja oli ehdolla vuoden 1987 huonoimmaksi elokuvaksi Golden Rasberry Awardseissa. Elokuvan maine on vielä tänäkin päivänä aivan yhtä huono kuin vuosia sitten.

 4. Heaven's Gate (1980)

Budjetti: $44 miljoonaa
Lipputulot: $3.5 miljoonaa (US)

Lopputulos: 11.4 miljoonan budjetti nelinkertaistui jatkuvien uusintakuvausten takia. Ohjaaja Michael Ciminon (The Deer Hunter) äkillinen nousu huipulle ja maine sai studion antamaan herralle täysin vapaat kädet Heaven's Gaten tekoon. Homma levisi täysin käsiin ja mies kuvasi kohtauksia jopa kymmeniä kertoja uudestaan ja filmiryhmä kasvoi päivä päivältä massiivisemmaksi. Ciminon suuruudenhulujen vaatimusten kourissa rimpuileva studio, United Artists oli näin sitonut koko tulevaisuutensa tämän elokuvan varaan. Kriitikot runnoivat elokuvan täysin ja elokuva floppasi huolella teattereissa. Näin United Artists oli pakotettu myymään MGM:lle ja Michael Cimino ura ja maine oli lähes mennyttä. Tämä toi studiot vauhdilla alas pilvilinnoista ja siirryttiin aikakauteen jollain pienimmästäkin tuotannollisesta yksityiskohdasta laitettiin mustaa valkoiselle ja riskejä ei enää otettu.

Heaven's Gate-Traileri | Heaven's Gate videot ja kohtaukset YouTubessa


5. Cleopatra (1963)

Budjetti: $44 miljoonaa
Lipputulot: $ 26 miljoonaa (US)

Lopputulos: 2 miljoonan budjetti ampaisi 44 miljoonaan ja Elizabeth Taylorin yksityiselämän syrjähypyt ja ongelmat aiheuttivat yleistä pahennusta kansalaisten riveissä, joten siihen aikaan käsittämättömän suurta budjettia ei ollut mitään mahdollisuuksia kerätä takaisin lipputuloilla. Jättistudio 20th Century Fox kävi lähes haudan partaalla.

6. Cutthroat Island (1995)

Budjetti: $98 miljoonaa
Lipputulot: $10 miljoonaa (US)

Lopputulos: Guinnesin ennätystenkirja-tason tappiot ja floppaus. Renny Harlinin ura vain "notkahti" hieman, ja studioilta löytyy jostain syystä miehelle edelleen luottoa. Huonommin kävi silloisille elokuvatähdille Geena Davisille ja Mathew Modinelle, joiden urat syöksyivät vuosiksi pohjamutiin. Molempien urat kuitenkin ovat osoittaneet elpymisen merkkejä viimeaikoina, joten pahemminkin olisi voinut käydä. Kuka pystyy kertomaan elokuvan juonen ja mistä siinä olikaan kyse?

ilmaiset Nettikasinot Jotta oikeassa elämässä ei tarvitsisi kenenkään flopata

7. The Postman (1997)

Budjetti: $80 miljoonaa
Lipputulot: $17.6 miljoonaa (US)

Lopputulos: Toinen post-apocalyptinen scifi-trilleri, flopanneen Waterworldin jälkeen ja samalla kuviolla? Costner tuottaa, ohjaa elokuvan ja näyttelee siinä itse. Ilmeisesti jotain jäi hampaankoloon Waterworldistä, sillä muuten tämä yhtälö ei aukea. Yli kolmetuntinen, Costner pelastaa maailman ja jauhaa liirumlaarumia-spektaakkelilla ei ollut edes mitään mahdollisuuksia, joten Costnerin päivät spektaakkeleissa armotta ohi ja mies rauhallisempiin ja pienempiin rooleihin. Mies toimii paremmin pienen rahan kuvioissa


8. Waterworld (1995)

Budjetti: $175 miljoonaa
Lipputulot: $88.2 miljoonaa (US)

Lopputulos: Kallein ikinä tehty elokuva aikanaan. Costnerin maine paskantärkeänä leffastarbana levisi kulovalkean tavoin ihmisten keskuudessa. Tuotannon aika mies eleli muista poiketen, diivaillen hienoissa puitteissa ja riitaantui jopa ystävänsä ja elokuvan ohjaajan Kevin Reynoldsin kanssa. Elokuva ei vain pystynyt vastaamaan kaikkeen hypetykseen mitä sen ympärillä pyöri. Miljoonien tappiot ja Costnerin ura lähti melkoiseen syöksykierteeseen, josta kunnolla toipuminen antaa vielä odottaa itseään.


9. Gigli (2003)

Budjetti: $54 miljoonaa
Lipputulot: $6.1 miljoonaa (US)

Lopputulos: Ketään ei yksinkertaisesti kiinnostanut edes ottaa selvää mistä elokuvassa on kyse ja se lienee hämärän peitossa suurimmalta osalta vielä nykyäänkin. Joka lehdessä, haastattelussa ja ties missä kiehnäävä "överi-rakastunut" pariskunta toitotti onneaan ja rikkauksiaan niin kauan ja hartaasti, että koko laulaja/näyttelijä/malli/suunnittelija/tähti/popstara/levymoguli/blaablaablaa- käsite suli yhdeksi isoksi ällömakeaksi jättipurkaksi nimeltä "Bennifer". Elokuvassa ei ollut jälkeäkään kemiasta ja mihin järjettömyyksiin meni hulppeahko 54 miljoonan budjetti? Ansaitut miljoonatappiot ja molempien näyttelijäura pienessä kriisissä.
Itse jaksan väittää, että näistä kahdesta Lopez on se parempi näyttelijä. (Out of Sight, U-turn, The Cell, Selena)



10. Battlefield Earth (2000)

Budjetti: $73 miljoonaa
Lipputulot: $ 21.5 miljoonaa

Lopputulos: Ei mitään havaintoa aikanaan, että koko tekele olisi ollut elokuvateattereissa ja muutamaa läheltä piti- tilannetta videovuokraamossa likemmäs en ole kyseistä tuotosta päässyt. Liekö juuri tämä "näkymättömyys" olisi yksi tekijä, miksi elokuva floppasi niin rajusti. Sen lisäksi tietysti, ettei siitä varsinaisesti pitänyt kukaan. Scientologisena manifestonakin tunnettu leffa tahkosi miljoonatappiot ja lähes kaikki inhosivat sitä alusta loppuun. L. Ron Hubbartin (Scientologian perustaja) romaaniin perustuva leffaa varten, Travolta keräsi rahoituksen ulkomaisilta ja itsenäisiltä elokuvayhtiöiltä, jotka loppupeleissä haastoivat elokuvan oikeuteen budjettiin liittyvästä valehtelusta. Studioita homma ei kiinnostanut alusta alkaenkaan. Innokkaana scientologina tunnettu Travolta satsasi elokuvaan miljoonia myös omaa mani.

Freeze!, DON'T MOVE - Elokuvaflopit!
Ilmaiset Elokuvakanavat


Traileri | Videot Youtubessa
-Listajärjestys ja budjetti- /lipputulotiedot -Moviefone

10 kommenttia

  1. Anonyymi // 20. toukokuuta 2008 klo 2.08  

    Minä en jaksa vieläkään oikein ymmärtää miksi kaikki haukkuu Waterworldia (varmaankin koska niin kuuluu tehdä surkeasti flopanneille elokuville), vaikka se floppasikin. Elokuva itsessään ei todellakaan ole mikään huono, päinvastoin kunnon seikkailuelokuva.

    The Postman oli oikeasti huono ja todellakin liian pitkä sisältöön nähden. Ei oikein meinannut jaksaa katsoa edes loppuun.

    Uusista flopeista voisi heittää vaikka Basic instinct 2:sen. Surkea ja täysin ponneton tekele, joka ei varmaankaan tienannut paljoa teattereissa.

    tv, Spets

  2. Anonyymi // 20. toukokuuta 2008 klo 5.32  

    Tää oli tosi mielenkiintoinen! Yhdestäkään elokuvasta en ollut kuullut, mutta se ei liene yllätys :)

  3. Sam333 // 9. kesäkuuta 2008 klo 5.54  

    Stealth kuuluisi tälle listalle ehdottomasti

  4. Kristof // 9. kesäkuuta 2008 klo 7.58  

    Hyvä veto. Stealthin tappiot: 63 miljoonaa! (epävirallisen lähteen mukaan)

    STEALTH-> http://www.imdb.com/title/tt0382992/

    Pari lisäystä itseltäkin vielä floppilistaan:

    A Sound Of Thunder
    Swept Away (Madonna, Guy Rithie..)
    Catwoman (Halle Berry)
    Glitter ja Crossroads (Mariah Carey, Britney Spears)

  5. Anonyymi // 1. tammikuuta 2009 klo 20.37  

    Gigli on ainoa elokuva, jota en oikeasti ole kestänyt katsoa kahdeksaa ja puolta minuuttia kauempaa. Aivan karseeta tuubaa. Mutta pyhästi olen luvannut yrittää vielä uudestaan, Glitter, Crossroads ja Daredevilkin on nääs väkisin ja lähes itku kurkussa katsottu loppuun :)!

  6. Anonyymi // 13. joulukuuta 2009 klo 12.34  

    Hieno lista. Pakko mainita elokuva, jonka muistan bonganneeni vanhasta Guinnessin ennätystenkirjasta aikanaan. Eli "vuorovetten prinssi": http://www.imdb.com/title/tt0102713/

    Kyseinen elokuva oli siis päässyt pahiten flopanneeksi elokuvaksi kautta aikain :)

  7. Anonyymi // 15. toukokuuta 2010 klo 13.46  

    Itse pidin paljon Waterworldistä, Postmanista ja Kurkunleikkaajien saaresta. Kyllä DVD hyllystä löytyy myös sellaiset flopit kuin Howard the Duck ja Stealth...

    Hyvä, että Ron L. Hubbardin roskaan perustuva Battlefield Earth on listalla. Mokomaa teosta en käyttäisi edes vessapaperina tai antaisi lahjaksi edes pahimmalle vihamiehelleni...

  8. Anonyymi // 23. lokakuuta 2010 klo 9.22  

    Höh, mun mielestä Kleopatra on hyvä leffa. Floppi ehkä mutta silti.

  9. Anonyymi // 23. lokakuuta 2011 klo 5.55  

    Floppilistaan kuuluu kyllä ehdottomasti Super Mario Bros -elokuva!!! Oli kyllä aikoinaan niin surkea, että muistan vieläkin, miten huono se oli.

  10. Anonyymi // 5. toukokuuta 2012 klo 15.40  

    Avatar the last airbender kuuluisi myös tälle listalle. Se ei tehnyt kunniaa alkuperäiselle animaatio sarjalle ollenkaan.