1. LORD OF THE RINGS -Trilogia (2001-2003)

Ohjaus: Peter Jackson
yttelijät: Elijah Wood, Sean Astin, Viggo Mortensen, Cate Blanchett, Liv Tyler, Ian McKellen, Christopher Lee, Orlando Bloom...Loput näyttelijät
Kotisivut ja Fanisivut: http://www.kieben.com/ring/ Lotr-kotisivut
Trailerit ja videot: Kaikki trailerit, Kaikenlaisia videoita tekemisestä ja elokuvasta, YouTubessa

ILMAISET NETTIKILPAILUT (Tästä Eeppiset)
(Eeppinen mesta)

Peter Jackson otti harteilleen valtavan urakan siirtää yhden kaikkien aikojen rakastetuimmista fantasiakirjoista valkokankaalle. Kiittäkäämme herra Jacksonia onnistuneesta työstä ja siitä, että käsissämme on yksi kaikkien aikojen upeimmista ja vaikuttavimmista (ja pisimmistä) elokuvista koko elokuvan historiassa. Onnistuneet näyttelijävalinnat, upea tarina, erikoistehosteet, Uuden Seelannin maisemat, yhdessä Peter Jacksonin dynaamisen ja tarinalle uskollisen ohjauksen kanssa, siirtävät valkokankaille silmiä- ja mieltähivelevän elokuvakokemuksen. J.R.R.Tolkienin ei tarvitse kääntyillä haudassaan.

"One Ring to rule them all, One Ring to find them,
One Ring to bring them all and in the darkness bind them,
In the Land of Mordor where the Shadows lie."


2. SPIRITED AWAY

Ohjaus: Hayao Miyazaki
Näyttelijät: Rumi Hiragi, Miyu Irino
Vuosi:
2001
Kotisivut ja Fanisivut: http://www.spiritedaway.com.au/
Traileri ja videot

Hayao Miyazakin vaikuttava luomus 10-vuotiaasta tytöstä Chihirosta, joka eksyy henkien maailmaan perheen muuttomatkalla uuteen kotiin ja joutuu selviytymään ihmisille vihamielisessä ympäristössä täynnä yliluonnollisia olioita ja taikuutta. Ghibli-studion ja Hayao Miyazakin luotto perinteiseen piirtämiseen tuottaa ruudulle sellaista elokuvataikaa, ettei voi kuin ihmetellä. Miyazakin rakkaus projektiaan kohtaan näkyy jokaisessa kynän vedossa alusta loppuun ja elokuva kirjaimellisesti räjäytti Animen länsimaisten ihmisten tietoisuuteen. Se jatkaa lajityypin maailmanvalloitusta siitä mihin Ghibli-studion aikaisempi projekti Prinsessa Mononoke jäi. Elokuva on kuin elokuvalippu lapsuuden seikkailuihin ja mielikuvitusleikkeihin, missä mikä tahansa on mahdollista ja vaaroja piilee jokaisen kulman takana. Vanhemmatkin pitää tietysti pelastaa samalla.


3. WIZARD OF OZ

Ohjaus: Victor Fleming
Näyttelijät: Judy Garland, Frank Morgan, Ray Bolger
Vuosi: 1939Kotisivut ja Fanisivut: http://thewizardofoz.warnerbros.com/
Traileri ja videot: Traileri / Videot 
NYE BETTINGSIDER tottakai Norjasta

Paremmasta huomisesta haaveileva Dorothy tempautuu koiransa Toton kanssa pyörremyrskyn mukana sateenkaaren tuolle puolen, Ozin ihmemaahan ja hoituu paikalle rymistellessään nitistämään idän pahan noidan. Vaikka ihmemaa onkin ihmeellinen ja outo mesta, haluaa Dorothy pian takaisin kotiinsa ja niin alkaa matka kohti smaragdikaupunkia ja sen viisasta velhoa. Matkalleen Dorothy saa mukaansa variksenpelättimen joka haluaisi itselleen aivot, sydämestä haaveilevan tinamiehen ja pelkuruudesta kärsivän leijonan. Vaikka elokuva onkin tehty vuonna 1939, se toimii yllättävän hyvin vielä tänäkin päivänä. Dorothyn roolissa söpöilevä Judy Garland sulattaa paatuneemmankin taparikollisen sydämen ja Oscarilla palkittu musiikki saa kyyneleet silmiin taatusti kovimmaltakin puusilmältä. Klassikko joka ansaitsee olla klassikko. "Oma koti kullan kallis"


4. PAN'S LABYRINTH

Ohjaus: Guillermo Del Toro
Näyttelijät:
Ivana Baquero, Sergi Lopez, Maribel Verdu
Vuosi: 2006
Kotisivut ja Fanisivut: http://www.panslabyrinth.com/
Traileri ja videot:
Traileri - Videot YouTubessa

Ofelia löytää salaisen maailman sodan runteleman Espanjan painostuksessa. Vaikka keijukaisten ja satuolentojen maailma mielletään nopeasti taianomaiseksi ja kauniiksi, Ofelian tapauksessa se ei ole sitä. Ofelialle tarjotaan tie pelastukseen kolmen tehtävän muodossa, mutta se on täynnä vaaroja ja ihmisille ennen-näkemättömiä olentoja. Eri genrejen raja-aitoja iloisesti rikkova elokuva liikkuu niin sodan, fantasian, kauhun kuin draamankin parissa sujuvasti. Guillermo Del Toro sommittelee ruudulle upean kokonaisuuden joka kuvillaan ja musiikillaan tatuoi jokaisen katsojan mieleen pysyvän jäljen. Tämän vuosituhannen hienoimpia fantasiaelokuvia.

 
5. PIRATES OF THE CARIBBEAN -Trilogia

Ohjaus: Gore Verbinski
Näyttelijät: Johnny Depp, Keira Knightley, Orlando Bloom, Stellan Skarsgård
Vuosi: 2003, 2006, 2007
Kotisivut ja Fanisivut: Viralliset kotisivut
Traileri ja videot:
Trailerit - POKERIAUTOMAATIT - Pilalle menneet kohtaukset (Bloopers)


Huvipuistolaitteeseen pohjautuvasta merirosvoseikkailusta muodostui nopeasti Johnny Deppin mestarinäyte miehen antaessa pahamaineiselle merirosvolle sellaisen käsittelyn, että ei voi kuin kumartaa. Renny Harlinin sekoilussa suosionlaskun saanut elokuvagenre saa jälleen tuulta purjeisiinsa ja maailma jossa merirosvolait, musketit ja kultadublonit sanelevat pelisäännöt, herää jälleen ansaitusti henkiin. Hieno trilogia jonka katsoo seikkailun kaipuussa useamminkin lävitse.  

Merirosvojen maailmassa petoksen hinta on kuolemaakin pahempi.


6. THE PRINCESS BRIDE

Ohjaus: Rob Reiner
Näyttelijät:
Cary Elwes, Robin Wright Penn, Peter Falk, Mandy Patinkin, Chris Sarandon, Christopher Guest
Vuosi:
1987
Traileri ja videot:
Traileri - Videot Youtubessa

Klassinen satu tosirakkaudesta ja sen väliin tulevista pahan voimista. Rob Reinerin tulkinta on täynnä saduista tuttuja elementtejä kuten Prinsessoja, prinssejä, miekkataisteluita, pahuuden olentoja, älyjen mittelöitä sekä teemana ikiaikainen hyvän ja pahan taistelu toisiaan vastaan. Fantasiaintoilijoille todellinen herkkupala jossa on kaikki mitä kunnon satu vaatii. Käsikirjoituksen kirjoitti omaan kirjaansa perustuen, William Goldman


7. MONONOKE HIME

Ohjaus: Hayao Miyazaki
Näyttelijät:
Yoji Matsuda, Yuriko Ishida, Akihiro Miwa
Vuosi: 1997
Kotisivut ja Fanisivut: The Hayao Miazaki Web
Traileri ja videot:
Traileri - Videot YouTubessa

Vuonna 1997 julkaistu Hayao Miazakin ja Ghibli -studion huikea seikkailu luonnonvaroja kuluttuvien ihmisten ja metsän henkiolentojen yhteentörmäyksestä joiden puristuksessa taistelee tappavaa kirousta kärsivä Prinssi Ashitaka. Taikuutta, toimintaa, eläimiä ja henkiolentoja marssitetaan ruudulle niin tyylillä, että elokuvan nauttima suosio on enemmän kuin ansaittua. Visuaalisesti kekseliäs ja juoneltaan tyylikäs elokuva herätti laajalti huomiota myös länsimaissa ja sen suosio kasvaa vielä tänäkin päivänä. Vaikka elokuvasta on tehty englanniksikin puhuttu versio supertähdillä kuorrutettuna, niin Japaninkielinen versio on siihen verrattuna silti omaa luokkaansa.


8. EDWARD SCISSORHANDS

Ohjaus: Tim Burton
Näyttelijät: Johnny Depp, Winona Ryder, Dianne Wiest, Vincent Price, Anthony Michael Hall
Vuosi: 1990
Kotisivut ja Fanisivut: Tim Burton Dream Site
Traileri ja videot:
Trailer - Videot Youtubessa


Karkin värinen parodia täydellisestä Amerikkalaisesta lähiöidyllistä ja sen ympärillä vallitsevasta goottimaisesta pimeydestä ja "rumuudesta". Tim Burtonin visuaalinen mestariteos pureutuu tiukasti teemoihin kuten suvaitsevaisuus, erilaisuus, välinpitämättömyys ja rakkaus. Orvoksi jäävä Edward tempaistaan saksikäsineen omasta ympäristöstään maailmaan, joka ei varsinaisesti ole valmis häntä ja erilaisuutta varten. Ensijärkytys muuttuu hiljaa ihastukseksi ja ihastuksesta ei ole pitkä matka syrjintään ja inhoon. Kumpi osapuoli onkaan loppupeleissä se hirviö ja voiko rakkauden valita? Vaikka Tim Burtonin pallo vieriikin nykyään liian moniin ilmansuuntiin, niin tällaisista luomuksista miea tunnetaan ja toivottavasti pian palaa juurilleen tekemään kaikenlaista kuin rakkauden korventamia musikaaleja. Onhan se kiva kun mies löytää kumppanin mutta jotain rajaa sentään #@!%#.


9. NEVERENDING STORY

Ohjaus: Wolfgang Petersen
Näyttelijät:
Barret Oliver, Noah Hathaway
Vuosi: 1984
Kotisivut ja Fanisivut: http://www.neverendingstory.com/
Traileri ja videot: Traileri - Videoklipit


Yksinäinen haaveilijapoika saa käsiinsä satukirjan jonka maailmaa uhkaa omituinen "ei mikään" -voima. Taistelussa tyhjyyttä vastaan matkataan sitten satumaailmaa ristiin ja rastiin sekä kohdataan mitä mielikuvituksellisempia henkilöitä ja olioita. Hieno elokuva jossa sen aikaiset erikoistehostevelhot saavatkin ruudulle tyylikästä jälkeä.


10. CONAN THE BARBARIAN

Ohjaus: John Milius
Näyttelijät: Arnold Schwarzenegger, James Earl Jones, Max Von Sydow, Sandahl Bergman
Vuosi: 1982
Kotisivut ja Fanisivut: http://www.conan.com/
Traileri ja videot:
Traileri - Videot

Robert E. Howardin luoma hahmo Conan ei ole se tyypillinen sankari vaan raakalaismainen barbaari ja kylmän pohjolan karaistama korpisoturi, jolle verenvuodatus on tuttuakin tutumpaa puuhaa. Kuvia ja kuninkaita kumartamaton järkäle elää luonnon ehdoilla eikä ymmärrä kaupunkilaisvätyksiä yhtään. Kun lapsuuden veriteko on kostettava, saa käärmekultti varoa nahkaansa sillä orjuudesta voittoisaksi kladiaattoriksi noussut muskelimasa puskee armotta päälle. Kuninkaan tytärkin on jossain vaiheessa pelastettava. Ison-Arskan läpimurtorooli ja tässä vaiheessa mies oli vielä hallitseva Mr. Olympia.


Kunniamaininnat: Harry Potter, Legend, Brazil, Monty Python's Holy Grail, Timebandits, Labyrinth, Nightmare Before Christmas

FANTASTISET HYÖDYT:

Uusimmat välineet elokuvien katseluun tarjoaa osiomme 3D-televisiot osamaksulla, josta löytää taulutelevisiot edullisesti hyvillä ehdoilla. Jos näillä vehkeillä ei fantasielokuvat näytä siltä miltä pitää, on jotain muuta vialla.

6 kommenttia

 1. Anonyymi // 15. lokakuuta 2008 klo 16.35  

  Täysin samaa mieltä Burtonin nykytasosta. Visuaalinen tyyli pysynyt omintakeisena ja tummana, mutta kuka hemmetti jaksaa katsoa Johnny Deppin keskinkertaista laulantaa 2 tuntia putkeen. Paitsi hc Depp-fanit.

  Beetlejuicen olisin itse laittanut listalle, ehkäpä Mononoken tilalle. Melkeen kyllä senkin voisi katsoa uudelleen jos se vaan eka kerralla ei auennut tarpeeksi...

  Mageet sivut.

 2. Anonyymi // 28. elokuuta 2009 klo 5.00  

  Musta Jumanji oli aikanaa erittäin hyvä elokuva ja olisin voinut jopa listalle sen laittaa.
  Robin Williams pääosissa.

  Toinen mikä aikanaan toimi hyvin oli Spielbergin Peter Pan elokuva, Hook
  ja sama mies pääosissa

 3. Anonyymi // 24. huhtikuuta 2010 klo 16.52  

  missä Potterit?!?

 4. Anonyymi // 16. marraskuuta 2010 klo 15.34  

  Osa noista leffoista kuuluu "Animaatio"- kategoriaan... Missä ovat kaikki Scifi-leffat?
  G.I. Joe - The Rise Of Cobra
  Transformers I & II yms.

 5. Kristof // 5. joulukuuta 2010 klo 14.10  

  Se, että elokuva on tehty animaationa, ei poista sitä fantasia-elokuvien kategoriasta millään muotoa.

  Animaatio ja scifi-listat ovat kyllä tuloillaan. G.I. Joe, for real?

 6. Anonyymi // 30. marraskuuta 2011 klo 22.49  

  Tuohon listaan olisi ehkä voitu laitta Corpse Bride :D