Karmaisevimmat ja hirvittävimmät elokuvahirviöt sekä henkimaailman olennot leffoissa. Alla lista niistä kammotuksista, jotka saavat puntin vipajamaan vielä tänäkin päivänä, puhumattakaan siitä millaisen shokkiefektin niistä aikoinaan sai. Näiden riipivien otusten jälkeen, ainakaan allekirjoittaneella, ei ollut mitään ongelmia nukkua yöt talon kaikki valot päällä ja varpaat visusti peiton alla. Kasvot tietysti huoneeseen päin. Aina. Hyvvvää yötä.

ILMAINEN POWER JA CDON - Runnnnn ....

PELKO POIS JA HYÖTYKÄYTÄ:

1. PENNYWISE -IT

Pennywise videot

Klovneilla on aina jotain mielessä. Maalatun naaman, punaisen nenän ja käkkärätukan takana piilee synkkiä salaisuuksia. Irvokkaasti nauravat ja elehtivät lökäpöksymestarit vaanivat lasten kutsuilla ja synttäreitään viettävien penskojen takapihoilla, seuraavaa pahaa aavistamatonta uhriaan. Nauru herkistää luottamaan tuntemattomaan ja tämä on jokaisen kotiäidin ja isän parempi tatuoida takaraivoonsa ennen nappulan 10-vuotis synttäreitä, tai ei tule muuta kuin sanomista. Perustuu Stephen Kingin romaaniin.


2. ALIEN -ALIEN

Alien videot


Ainoa ihminen joka voi lätkiä Alienia taateliin on Ripley ja Ripley on valitettavasti kuollut. Joten et sinä, en minä, ei tuo, eikä edes Predator mahda mitään Alienin älykkyydelle, ylivertaiselle ketteryydelle ja tappajan vaistoille. Maapallo on katettu. Täydellinen tappokone, jolle pimeyskin on tuttu ja turvallinen asia. Pelottava se kuitenkin oli oikeastaan vain Alienissa. Tiukille otti 7-vuotiaalle ja yliherkälle nappulalle.


3. SAMARA -THE RING (US)

Samara videot

7...8...9...KO! Televisiosta virrat pois, Vhs-nauhuri roskiin ja ei muuta kuin silmät kiinni ja muutama Isä meidän kehiin. Aikuisiän pahimmat terrorit piste.

4. CUJO -CUJO


Cujo videot

Jokaisen koiranystävän ja Bernhardilaisen omistajan kannattaa suosiolla skipata tämä leffa, sillä koira voi päätyä äkkiä vaihtoon. Eli vesikauhun saanut lemmikki suivantuu todenteolla ja ryhtyy terrorisoimaan pikkukaupunkia, sekä farmariautossa pakoilevaa äitiä ja lasta. Perustuu Stephen Kingin romaaniin.5. CHUCKY -CHILD'S PLAY

Chucky videot

Jokaisen pikkulapsen toivelelu päätyy olemaan jotain vähemmän miellyttävää varsinkin kun se on elävä ja sen puikoissa istuu sarjamurhaajan erittäin kiukkuinen henki. Kohtalaisen epämiellyttävä otus jolla on taipumus riistää ihmishenkiä ja jauhaa tylyä läppää.
6. BLAIR WITCH -THE BLAIR W
ITCH PROJECT

Blair Witch videot

Jotain ihan muuta kuin elokuvahirviöt yleensä. Se mitä ei näe, pelottaa  eniten. On kohtalaisen mielenkiintoista nähdä mitä kaikkea mielikuvitus keksii, kun sitä ruokkii tarpeeksi. Monien mielestä koko elokuva oli yhtä hölynpölyä, mutta ehkä nurisijoilla vain ei ollut tarpeeksi mielikuvitusta matkassa ;). Testatkaa efektiä vaikka telttailemalla yö takapihalla leffan jälkeen...


7. THE THING -THE THING

The Thing videot

Avaruudesta tullut virus aiheuttaa paniikkia, vainoharhaa ja kauhua uhrien arvuutellessa kuka on kuka ja kuka ei ole oma itsensä. Tapahtumapaikkana jäätiköllä sijaitseva tutkimuslaitos ja ulkona pirun kova pakkanen. Välillä veri lentää kunnolla, mutta suurin efekti kuitenkin vainoharhaisuus ja klaustrofobinen meno. Aikoinaan inhottu, mutta nykyään lähestulkoon klassikko.8. THE FLY -THE FLY
The Fly videot

Tiedemies teleporttaa itsensä vahingossa sekaisin kärpäsen kanssa ja siitä se hauskuus sitten alkaakin kun tyyppi alkaa muuttua kärpäseksi. Kärpäsen piirteet ottavat yhä enemmän valtaa ja mies joutuu melkoisten pelkotilojen ja kauhujen piinapenkkiin. Skitsofreenisesti hortoileva ihmishirviö ei ole mikään komistus, mutta ei sille silti mitään pahaa soisi tapahtuvan. Ei varsinaisesti kauhistuttanut mutta kaikessa traagisuudessaan herätti monenlaisia tunteita puolesta ja vastaan.


9. THE FLYING MONKEYS -THE WIZARD OF OZ

Flying monkeys videot (The wizard of Oz videot)

En paljoakaan enää näistä otuksista muista, mutta aikanaan järkytyin suuresti kyseisistä luonnonoikuista ja muistan liiankin selvästi millaisia puistatuksia ne herätti. Apinat varastavat noidan kätyreinä leffassa ja jotain häiritsevän karmivaa niissä oli. Voisi olla korkeammallakin listalla mutta, tietoa, kuvia ja videoita ei ole helppo löytää. Samaan kategoriaan laittaisin myös Ajattaret, Ronja Ryövärintyttärestä10. JAWS -JAWS


Jaws videot

Veren makuun päässyt jättimäinen hammasrivistö napsii suuhunsa niin turisteja kuin paikallisiakin pikkukaupungin aluevesillä. Kohtalaisen moni pelkäsi lähteä uimasille tämän elokuvan jälkeen ja viimeistään vedessä heräsi ajatus, että entäs jos sittenkin...? Jo ennen elokuvaa väärinymmärretty ja huonomaineinen valkohai koki Spielbergin käsittelyssä sellaisen suosionlaskun, että liekö olisi ollut koko planeetan vihatuin ja hirviä otus.

9 kommenttia

 1. Anonyymi // 18. kesäkuuta 2008 klo 1.51  

  Se tyyppi Jeepers Creepersistä on kanssa aika pelottava.

  Ihmeellinen juttu, mutta oikeasti pelottavia monstereita on aika vaikea löytää...

 2. Anonyymi // 25. kesäkuuta 2008 klo 3.16  

  Aika vaikea munkin mielestä, mutta kaikenmaailman nilviäiset, virukset ja koppakuoriaiset on niitä pelottavimpia. Esim. Invasion Of The Body Snatchers, jossa näytteli Donald Sutherland. Varsinkin ne kohtaukset, missä joku "tartunnan" saanut alkoi huutamaan omituisella korkealla äänellä, pää takakenossa ja osotti sormella kohti..

 3. Anonyymi // 30. kesäkuuta 2008 klo 16.20  

  :( mä muistan ne Ajattaret Ronjaryövärintyttärestä ja hui hitto ne oli kammottavia. Ne huuteli silleen lintumaisesti rääkyen jotain ilkeää puhetta ja oliks niillä ihmisen kasvot vai mites? Ei kyllä kivoja ollenkaan. Pelkäsin kuulemma lintuja ja varsinkin variksia pitkään sen jälkeen.

 4. Kristof // 2. heinäkuuta 2008 klo 5.18  

  Muistaakseni oli jotenkin oudot kasvot. Sellaset ihmisen ja linnun välimuotokasvot. En ole kyllä ihan varma, koska viimeksi näin joskus naperona.

 5. Anonyymi // 2. elokuuta 2008 klo 3.32  

  Pelle Se-elokuvassa oli kammottava (muuten kun kirjan luin, elokuvan esittäjä oli aika lähellä mitä lukiessa mieleen kuvittui...)
  Pitkähiuksiset naishahmot(mustat pitkät hiukset), aina jostain nykivästi ilmaantuvat oli aika pelottava, mutta nyt joka puolella tuntuu näitä olevan eikä enää tunnu missään. Eka Ring tosiaan kyllä säväytti!
  Karsein hahmo oli mielestäni pappihahmo elokuvassa "Räsynukke", mv-leffa jostain 40-luvulta (yle näytti):hiukset nousi pystyyn kun tekopappi huhuili...iik
  Siis, Pennywise ja Samara on kammottavia, mutta tuo tekopappi on kammottavin: se kun voi olla totta...

 6. Kristof // 2. elokuuta 2008 klo 13.18  

  Kyllä. Olin kuullut kyseisestä leffasta paljonkin juttua, mutta unohdin katsoa vaikka muistutin monta kertaa itseä asian tiimoilta. Kuulemma varsin mielenkiintoinen ja lajityylille hieman erikoinen leffa.

  Taisipa jopa joutua pannaan jumalanpilkasta tai herjasta aikoinaan. Hmmm...

  Pitänee tilata leffa jostain.

 7. Kristof // 3. elokuuta 2008 klo 2.21  

  Hauskaa sinänsä, että kun tuli puhetta Ronja ryövärintyttärestä, niin se tuli ainakin kahteen kertaan telkkarista heti kättelyssä.

 8. Santsa // 13. kesäkuuta 2009 klo 9.51  

  Juu... onko kukaan kattonu leffaa I am legend??? siinä ne koirat on aika pelottavia. semmone melko perus zombie/tappajavirus leffa :)

 9. Anonyymi // 28. huhtikuuta 2010 klo 8.03  

  Eraserheadin mutanttivauva menisi kirkkaasti noiden kaikkien ohi. Kaikkien aikojen vastenmielisin otus valkokankaalla koskaan, ei epäilystäkään.