Listattuna muutamat mieleenpainunemmista elokuvarepliikeistä, niin hyvässä, kuin pahassakin. Jokaisella on omat suosikkinsa, mutta tässä on meidän listamme

TÄSTÄPÄ KOVIMMAT

1. Scarface- Antonio "Tony" Montana (Al Pacino)
"Say hello to my little friend!"

Brian DePalman ohjaama elokuva "kuubalaisesta asenteesta/maahanmuuttoliikkeestä/mafiasta/huumekaupasta" nauttii nykyään sellaista kulttimainetta, että alta pois. Elokuvan päähenkilö, Tony Montana omistaa sen verran munaa, ettei ylisanoissa tarvitse pahemmin säästellä. Tämän päivän, gangstat, gangsta-räppärit, pahat pojat, iske kaverit, gangsta-wannabet sun muut katu-uskottavuuteen panostavat ryhmittymät, vannovat sen verran raskaasti Pacinon lanseeraamaan tyyliin representata itseään, ettei listan ykkösestä jää mitään epäselvyyttä. Jopa MTV-Cribs ohjelmassa joka toinen vieras esittelee makuuhuoneessaan komeilevaa julistetta Scarface-elokuvasta. On nimittäin sen verran tiukka sälli kyseessä. Elokuvan lopussa Tony näyttää kädestä pitäen mitä "cohones" tarkoittaa ja siirtyy kohtaamaan ylivoimaisen tapporyhmän kädessään tukevasti M16 ja granaatinheitin (ilmaiset potenssilääkkeet) Tuumattuaan viileesti, "say hello to my little friend" Tony ottaa seisaaltaan vastaan sellaisen määrän luoteja, että sillä pyyhkisi yhden kappaleen nimeltä mainitsemattomia pataljoonia maan tasalle alta sekunnin. Montana seisoo kuitenkin sen verran pidempään, että pointti menee perille.


2. Braveheart- William Wallace (Mel Gibson)

"FREEDOM!!!!!"

Mel Gibson elokuvasta Braveheart, juuri ennen teloitustaan. Huusi voimasanoja ja piti paatoksellisia puheita läpi koko elokuvan, mutta viimeinen repliikki oli viimeinen niitti ja vuoden marttyyrin-viitta luovutettiin suosiolla William Wallacelle. Legenda elää.
Oikean William Wallacen tarina
Braveheart traileri
Wallacen viimeiset sanat
*

3. E.T- The Extra Terrestial (E.T)

"E.T p
hone home..."

E.T soittaa kotiin. Yksi kaikkien aikojen taianomaisimpia elokuvia, jossa avaruudesta tullut, raajoiltaan surkastunut ja isopäinen olio jätetään kiiressä tylysti maahan, jossa hän ystävystyy nuoren Elliot-nimisen pojan kanssa. E.T ei tyydy kohtaloonsa vaan halajaa kotiin, joten eipä aikaakaan kun tämä avaruuden Remontti-Reiska värkkää itselleen tähtienvälisen kommunikointivälineen, joka lähettää sanomaa kanssamuukalaisille. E.T ilmoittaa yksiselitteisesti: E.T soittaa kotiin. "E.T phone home" Kohtaus jossa E.T päättää vetää päiväskännit, on ensimmäinen laatuaan. Steven Spielbergin mestariteos, jossa kiteytyy täydellisesti sanonta -Movie magic

*

4. Taxi Driver-Travis Bickle (Robert DeNiro)

"You talkin' to me?"

Travis Bicklea alkaa vituttaa. Vietnam veteraani ei saa unta ja ajaa siitä johtuen yötaksia ympäri Manhattania. Päivisin mies roikkuu pornoleffoissa, haikailee naisen perään ja yrittää pelastaa 12-vuotiasta prostituoitua pahansisuisen parittajan kynsistä. Parittajat, rikolliset, huumekauppiaat ja yleinen moraalinen rappio, saavat Travisin näkemään punaista ja asehan se on hommattava. Seuraa kohtaus, jossa DeNiro treenaa liikkeitä ja iske asennetta peilin edessä. Yksi elokuvahistorian tunnetuimmista kohtauksista. "Mulleko puhut?" "No ei täällä muitakaan ole.."


"I'm gonna make him an offer he can't refuse"Kummisetä trilogian ja yksi elokuvamaailman lainatuimmista lauseista. Johnny Fontane valittaa, ettei hänelle irtoa roolia leffasta joka olisi täydellinen hänelle ja huonosti sujuvalle uralleen. Tästä suivaantuneena mafiaperheen päämies Don Corleone ilmoittaa tekevänsä tuottajalle tarjouksen, josta ei voi kieltäytyä. Tuottaja herää aamulla, palkitun rotuhevosensa pää sängyssään. Tarkkaan harkittuaan, tuottaja hyväksyy tarjouksen ja Fontane saa roolin siltä istumalta. Hieno esimerkki siitä miten liiketoimintaa hoidetaan tehokkaasti. Buenasera, buenasera...

The Godfather-Traileri
YouTube-Tarjous ja hevosen pää sängyssä-videot
The Godfather-tietopaketti
*

6. Titanic- Jack Dawson (Leonardo DiCaprio)"I'm the king of the world"Jokaisen romantiikan-nälkäisen hempeilijän ja tihrusilmän ikuiseksi kestosuosikiksi noussut elokuva Titanic, kertoo laivalla toisensa löytävistä rakastavaisista Jackistä ja Rosesta (Winslet). Elokuva tyhjensi pöydän oscareista ja Celine Dionin "my heart will go on" kappale soi vieläkin päässä yötäpäivää halusi sitä sitten tai ei. Miehille elokuva on vaikea kohtaus, sillä katu-uskottavuus menee sen sileän tien kun DVD livahtaa koneeseen. Elokuvahan on itseasiassa aika hyvä ,mutta sillä nyt ei ole mitään väliä. Nykyään Leonardo DiCapriosta ei saa edes puhua vakavaan tyyliin tai nyrkistä tulee. Kohtaus jossa kyseinen herra seisoo laivan keulassa ja kiljuu "I'm the king of the world", nostatti sellaisen villityksen ympäri maailmaa, ettei nopeasti edes uskoisi todeksi. Jokainen Jamppa ja Liisa on jossain vaiheessa, vitsinä tai tosissaan, käynyt möläyttämässä kyseisen repliikin jonkin asian reunalla, tahi huipulla. Tämä Titanic ei uppoa koskaan.


"I'll be back-Ahhl-be-baahhk"

Kun tulevaisuudesta asti matkanneelta terminaattoriparalta evätään pääsy poliisiaseman sisätiloihin, tuumaa kone yksiselitteisesti tulevansa takaisin. Hetken päästä tulevaisuuden tappokone pudotteleekin autolla etuovesta sisään ja pistää ranttaliksi kaikkien taiteen sääntöjen mukaan. Seuraa yksi kuuluisimmista tulituskohtauksista, jossa Arnold antaa niin sanotusti kylmää kyytiä kissalan pojille, etsiessään Sarah Connoria maalitaulukseen. I'll be backista tuli nopeasti ilmiö, jota hoettiin/hoetaan enemmän tai vähemmän onnistuneesti, milloin missäkin tilanteessa.


8.Good morning, Vietnam -Adrian Cronauer (Robin Williams)


"Goooood Mooorniiinggg, Vietnaaaam!!"

Robin Williamsin läpimurtorooli, jossa mies esittää Adrian Cronauer-nimistä henkilöä vietnamin sodan keskivaiheilla Saigonissa. Armeijan radiossa jenkkisotilaita viihdyttävä poskisolisti tykittää tekstiä oikein antaumuksella, joko enemmän tai vähemmän korrektisti. Sylki tuo miehen suuhun tavaraa sellaista vauhtia, että porukka kuuntelee korvat tötteröllä ja suut messingillä. Jengiä on puolesta ja vastaan, mutta sotaväki tykkää, joten miestä ei noin vain potkita muihin maisemiin.
Shownsa mies aloittaa aina, jo kuolemattomaksi muodostuneella huudolla: "Good Morning, Vietnam! Elokuva perustuu hieman löyhähkösti tositapahtumiin ja Adrian Cronauer oli oikea henkilö, joka toimi samaisissa hommissa sodan aikana. Mies soitti ohjelmassaan rockia ensimmäisenä ja lanseerasi kyseisen lauseen maailmankartalle. Elokuvassa kuvataan myös sotaa kaikessa sen karuudessa ja raakuudessa, joten täysin komiikan puolelle elokuva ei putoa. Pientä poliittista ja kantaaottavaa otettakin siinä on, mutta ei kuitenkaan liiaksi häiritäkseen Robin Williamsin stand-up-rutiinia.9. Stand by me-Viimeinen kesä (kertoja Richard Dreyfuss)

"I never had any friends later on like the ones I had when I was 12. Jesus, does anyone?"Stephen kingin novelliin perustuva muisteloelokuva kertoo lapsuuden ystävistä, jotka lähtevät viimeisenä kesänään yhdessä, katsomaan junaonnettomuudessa kuolleen pojan ruumista. Elokuva on upea kuvaus ystävyydestä, jollaista kokee harvoin enää aikuisena. Tähän myös kiteytyy elokuvan lopussa, herkät karpalot vierimään pakottava lause:
I never had any friends later on like the ones I had when I was 12. Jesus, does anyone?
Niin totta kuin pojat on poikia.

-Benjamin (Dustin Hoffman)

 "Mrs. Robinson, you're trying to seduce me. Aren't you?"

Juuri collegesta valmistunut Benjamin (Hoffman), joutuu melkoisen painostuksen kohteeksi koskien hänen tulevaisuuttaan. Päätöksiä pitäisi syntyä, mutta Benjaminilla ei oikeen leikkaa sen suhteen. Pientä irtiottoa arjen kurimuksesta saapuu tarjoamaan Anne Bancroftin esittämä Mrs. Robinson, joka viettelee pahaa-aavistamattoman ja viattoman Benjaminin. Kun soppaan vielä lisätään tämän kaunis tytär, on Benjaminin kiirastuli valmis. Kohtaus, jossa Mrs. Robinson viettelee nuoren vastavalmistuneen, on klassikko ja toimii vielä tänäkin päivänä aivan yhtä hyvin kuin ilmestyessään. Loistavan musiikin elokuvaan tekivät herrat Simon & Garfunkel mm. hitillään Mrs.Robinson

32 kommenttia

 1. Anonyymi // 11. maaliskuuta 2008 klo 6.47  

  Minusta tästä puuttuu yksi oleellisen tärkeä repliikki: "I'll be back"

 2. Kristof // 13. maaliskuuta 2008 klo 7.19  

  mulla onki tossa näköjään yks kohta jäänyt laittamatta :)
  Nakataanpa toi sinne.

 3. Anonyymi // 13. maaliskuuta 2008 klo 10.19  

  Eikun tämä puuttuu: "Frankly, my dear, I don't give a damn."

  Sehän on ykkönen :)

 4. Kristof // 13. maaliskuuta 2008 klo 16.24  

  Oikeessa oot, mutta mä vähän aristelen noita vanhoja klassikoita listaamismielessä. Gable on kyllä äijä.

  Casablancastakin jäi laittamati:

  Of" all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine"

  ja

  "Here's looking at you, kid."
  ja
  "play it again sam- en muista oliko noin, mutta abaut)

  OZ

  "Toto, I've got a feeling we're not in Kansas anymore"

 5. Anonyymi // 14. maaliskuuta 2008 klo 6.47  

  Okei sait anteeksi. Tämäkin on kyllä hiano: "May The Force Be With You."

  Se kuuluisa Ilsan lausuma repliikki Casablancassa meni kokonaisuudessaan näin: "Play it once, Sam. For old times' sake."

  Ja entäs sitten ne kaikki Bogey-repliikit...mutta klassikot ovat klassikoita. Hyviä repliikkejä olet listannut.

 6. Kristof // 15. maaliskuuta 2008 klo 5.05  

  Kiitti. Toi Star Wars letkautus ois kyllä kuulunut listalle ehdottomasti, ehkä jopa ykköseksi. Mitenköhän tuo pääsi livahtamaan mielestä listaa tehdessä...
  Hyvä, että tänne kommentti-osioon tulee lisää ja korjauksia.

 7. Anonyymi // 28. huhtikuuta 2008 klo 2.49  

  Renton (McGregor) Trainspotting:

  "And the reasons? There are no reasons...who needs reasons when you got heroin"

  Jäi elämään aika vahvasti leffan jälkeen ja normaaliin puhekieleen.

 8. Kristof // 2. kesäkuuta 2008 klo 4.28  

  Muutamia hauskoja reploja lisää:

  Lost Boys- Death by stereo!

  Jaws- You're gonna need a bigger boat

  Full Metal Jacket- "Seven-six-two millimeter. Full. Metal. Jacket." -"I *am*... in a world... of shit."-"God has a hard on for marines, because we kill everything we see."-"Did your parents have any children that lived?!"-
  "I don't know, but I've been told.
  Eskimo pussy is mighty cold!
  Mmm, good!
  Feels good!
  Is good!
  Real good!
  Tastes good!
  Mighty good!
  Good for you!
  Good for me!"

  Ace Ventura-If I'm not back in five minutes... wait longer!

  Spaceballs- "Evil will always prevail, because good is dumb.

  The Rock- Losers always whine about their best. Winners go home and f*** the prom queen.

  Saving Private Ryan- FUBAR (F***** up beyond all recognition)

 9. Anonyymi // 3. kesäkuuta 2008 klo 2.45  

  Sota lauseita ja repliikkejä:

  Apocalypse Now:
  I love the smell of napalm in the morning!

  Cross of Iron:
  Captain Stransky: I will show you how a true Prussian officer fights.
  Sgt Steiner: Then I will show you, where the Iron Crosses grow

  Full metal Jacket:"How do you do it, shoot women...and children"
  "Easy"...."you just don't lead them as much"

  Patton: Rommel, you magnificent bastard - I red your book!

  Full Metal Jacket: Bullshit! It looks to me like the best part of you ran down the crack of your mama's ass and ended up as a brown stain on the mattress.

 10. Anonyymi // 12. elokuuta 2008 klo 11.44  

  - "I want the truth!"
  - "YOU CAN'T HANDLE THE TRUTH!"
  Tuo on jäänyt elämään. Muistatko leffan?

 11. Kristof // 14. elokuuta 2008 klo 14.16  

  jep :) A Few Good Men on todellakin hyvä leffa ja tuo repliikki on aivan loistava kun Tomppa Cruisen esittämä nuori asianajaja hiillostaa kaiken kokenutta kovapersesotilasta (Nicholson) jolle alkaa jeesustelu ja pilkunviilaaminen passata...

  Tämä oli kanssa yks hienoimpia kohtauksia elokuvassa kun Col.Nathan R. Jessep kertoo oman (pitkän) näkemyksensä asioista kuten vapaudesta, sotilaista ja muusta:

  "Son, we live in a world that has walls and those walls need to be guarded by men with guns. Who's gonna do it? You? You, Lieutenant Weinberg? I have a greater responsibility than you can possibly fathom. You weep for Santiago and curse the Marines; you have that luxury. You have the luxury of not knowing what I know: that Santiago's death, while tragic, probably saved lives and that my existence, while grotesque and incomprehensible to you, saves lives. You don't want the truth because deep down in places you don't talk about at parties you want me on that wall, you need me on that wall. We use words like honor, code, loyalty. We use then as the backbone of a life trying to defend something. You use them as a punchline. I have neither the time nor the inclination to explain myself to a man who rises and sleeps under the blanket of the very freedom I provide and then questions the manner in which I provide it. I would rather you just said "thank you," and went on your way. Otherwise, I suggest that you pick up a weapon and stand a post. Either way, I don't give a damn what you think you are entitled to."

 12. Anonyymi // 26. syyskuuta 2008 klo 10.48  

  Yksi elokuvahistorian legendaarisimmista repliikeistä: "Go ahead, punk, make my day." Tämä on annettu jopa eräälle kirjalle nimeksi https://ssl.booky.fi/book.php?book_id=9789510303818

 13. Anonyymi // 18. lokakuuta 2008 klo 10.55  

  Dirty Harry jyllää huolella!

  Elokuvahistorian kovin sälli jonka ottas katuja vartioimaan anyday.

  Toi oli kyllä asiakamaa toi Jessupin ripitys. Äijjä on oikeessa monessakin suhteessa. Vikisijöitä on aina ja tulee myös olemaan. Santiagon murha tosin ei ollut asiakamaa, mutta muuten kyllä.

  ja "Losers always whine about their best. Winners go home and f*** the prom queen."

  Niin totta!

 14. Anonyymi // 2. joulukuuta 2008 klo 9.01  

  Eikös tuolla pitäis olla" My name is Bond,James bond

 15. Kristof // 3. tammikuuta 2009 klo 13.38  

  Pitäisi, mutta mulla on ilmeisesti päässä Bondin mentävä reikä.

 16. Anonyymi // 7. helmikuuta 2009 klo 4.40  

  My momma always said, "Life was like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
  Tää kuuluu ehdottomasti mukaan :P

 17. Anonyymi // 21. helmikuuta 2009 klo 8.56  

  Ei oo totta ku sielä kannen sisäpuolella kerrotaan mitä saat.

 18. Anonyymi // 10. maaliskuuta 2009 klo 12.39  

  Yippee kye yei motherfuc*er

 19. BadReligion // 21. toukokuuta 2009 klo 4.34  

  Täältä puuttuu Hohdosta tuttu repliikki: Heeere's Johnny!

 20. BadReligion // 21. toukokuuta 2009 klo 4.37  
  Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
 21. BadReligion // 21. toukokuuta 2009 klo 4.38  

  Täältä puuttuu Hohdosta tuttu repliikki: Heeere's Johnny!

 22. Anonyymi // 8. kesäkuuta 2009 klo 17.35  

  Ei mikään ehkä niin kuuluisa lausahdus, mutta itelle jäi mieleen, American Ganster leffasta.
  Franc Lucas (Denzel Washington - Either your somebody or you ain't nobody.

 23. Anonyymi // 8. elokuuta 2009 klo 5.34  

  No haallooo! Mikäköhän lausahdus täytti netin hupipalstat ja ihmisten suut? Ihan uutena juttunako ei päässy listalle? Mutta kokeileppa googlata: WHY SO SERIOUS?

 24. Anonyymi // 23. elokuuta 2009 klo 6.45  

  Ehkä tätäkin replaa; I'll be back-Ahhl-be-baahhk, kuuluisampi tai itselle paremmin mieleen painunut ja aikoinaan puhki käytetty: 'Hasta la vista, baby'

 25. Kristof // 6. syyskuuta 2009 klo 8.15  

  Why so serious eli The Dark Knight ei vielä ollut elokuvissa kun listaa tehtiin.

  Sama homma elokuvapahiksissa, jonne Heathin Jokeri kuuluis kyllä ja tulee kuulumaan

 26. Anonyymi // 26. marraskuuta 2009 klo 12.09  

  Tosiaan "Here's Johnny!" puuttuu ja laittaisin kyllä mukaan myös "Run, you fools" TSH kakkosesta ja Brokeback Mountainin viimeisen replan "Jack, I swear..."

 27. Anonyymi // 7. joulukuuta 2009 klo 11.42  

  mulle jääny parhaiten mieleen:
  ''I hate those motherfuckin snakes on this motherfuckin plane''

 28. Anonyymi // 25. maaliskuuta 2010 klo 10.27  

  Die Hardin "Yippeekayay mudafuka" ja "Happy trails, Hans" kuuluis kylläki tähän listaan :P

 29. Anonyymi // 8. lokakuuta 2010 klo 14.34  

  Ehdottomasti paras repliikki ikinä (The humen centipede) "FEED HER!"

 30. Anonyymi // 6. joulukuuta 2010 klo 8.34  

  mutta hei!! luulis nyt kaikkien muistavan "Luke... I am your father..." musta se on aika legendaarinen!!

  toinen on kanssa Jigsawin "I wanna play a game..."

 31. Anonyymi // 29. lokakuuta 2011 klo 13.27  

  "At my signal, unleash hell", "strength and honor" ja "What we do in life echoes in eternity"
  Kylmiä väreitä tulee noista lauseista!

 32. Anonyymi // 28. kesäkuuta 2013 klo 12.24  

  Forrest Gumpin suklaarasia juttu on kyllä näistä ykkönen.. Sorry.. But if you don't mind, I'll be back.