Leffojen tosissaan hyytävät pahikset ja vaaralliset pahaperseet kerättynä yhteen listaan. Näihin kavereihin ei tosissaan halua törmätä missään ja tietoisesti alkaa välttää kotikylien, liiankin katu-uskottavia, syrjäkujia. Parempi olla turvassa kuin kenenkään ruokalautasella tai ykkösfanin kiintymyksen kohteena.

JOTAIN MINKÄ PERÄSSÄ ON NIIN PAHIKSET KUIN HYVIKSETKIN:  

UUDET NETTIKILPAILUT -Ne on täällä taas!
 
TOP-10 ELOKUVAPAHIKSET

1. Hannibal Lecter -Uhrilampaat
 Näyttelijä: Anthony Hopkins
Vuosi:
1991


Dr. Hannibal Lecter. Ylivertaisella älyllä varustettu psykopaatti, joka vankilasta käsinkin pitää poliisia ja FBI:ta pilkkanaan
. Hannibal on äärimmäisen häiriintynyt ja laskelmoiva tappaja, jolla on tapana syödä osia uhreistaan. Tunnettuna psykiatrina toiminut mies jäi kiinni FBI-profiloija Will Grahamin toimesta, mutta pakenee vankilasta käyttämällä tappamansa vartijan kasvoja ominaan ja tekeytymällä uhriksi. Lecter tapaa myös nuoren FBI-agentin Clarice Starlingin (Jodie Foster), joiden välille muodostuu elokuvan (trilogia) edetessä, erikoinen side. Hahmon loi Thomas Harris kirjasarjaansa.
I ate his liver with some...
Hannibal Lecter YouTubessa
Traileri
Lecterin uhrit ja info
*
2. Terminator -The Terminator

Näyttelijä: Arnold Schwarzenegger
Vuosi:
1984


Koneiden hallitsemasta tulevaisuudesta Sarah Connoria tappamaan lähetetty tappokone pistää tienoota sen verran vakuuttavasti sileäksi, että vähän hirvittää. Metallista väsätty tappajarobotti tahtoo kestää iskua hieman liiankin hyvin ja aseet kourassa perään loikkiva tappokone ei herätä riemunkiljahduksia vänkärin paikalla. Ei tunnu kuolevan maallisin konstein ja se jo pistää hieman pakokauhua ja terroria, kynsiään jäytävän katsojan korvien väliin. Rooli, joka on kuin luotu herra muskelimasalle, anteeksi Kuvernöörille.


Terminator YouTubessa
Terminator-Sivut
I'll be back -kohtaus poliisilaitoksella
*
3. Darth Vader -Star Wars

Näyttelijä: James Earl Jones (ääni)
Vuosi: 1977

Darth Vader aka Anakin Skywalker, toimii imperiumin huumorintajuttomana ykkös tykkinä ja piinaa porukkaa rautaisella ja kohtalaisen epärehellisellä toimintaperiaatteella. Mies lipsahti aikoinaan voiman pimeälle puolelle ja toimii sen mukaisesti. Darth on Luke Skywalkerin isä ja yksi voimakkaimmista "jedeistä" koskaan. Yrittää houkutella nuoren Luken voiman pimeälle puolelle, mutta tulee elokuvasarjan lopussa kuitenkin sen verran tolkkuihinsa, että pistää pisteen imperiumin vääryyksille viskaamalla pahan keisarin rääkyen syvyyksiin. Näin tasapaino ja rauha palaa jälleen galaksiin ja voimaan.


Darth Vader-Tunnari (Imperial march)
Darth Vader-kohtauksia YouTubessa
*
4. Agent Smith -The Matrix

Näyttelijä: Hugo Weaving
Vuosi:
1999


Hugo Weavingin näyttelemä Agent Smith tappelee Matrixissa Neoa vastaan ja osoittautuu pirullisen hank
alaksi nyrkkikaveriksi, sillä tämä omaa kasan yli-inhimilliä kykyjä, kuten luonnottoman voimakkuuden, kyvyn sulautua ympäristöön, väistellä vakuuttavasti luoteja, ottaa ihmishahmoja, kloonata itsensä ym ym. Smithillä on kuitenkin logiikkaan ja sääntöihin perustuvia heikkouksia ja rajoituksia, koska on osa ohjelmoitua tietokonemaailmaa. Turpaan tulee, mutta myös Smith ottaa asioista opikseen jatkoa ajatellen...
Agent Smith info
Agent Smith vs. Neo YouTubessa
Matrix ja Parhaat toimintaleffat
*
5. Jerry Blake -The Stepfather

Näyttelijä: Terry O'Quinn
Vuosi: 1987

Herrasmies, rakastava aviomies, ystävä, huumorintajuinen, ystävällinen, täydellinen isäpuoli. Ei aivan.
Täydellistä perhe-elämää harrastava Jerry yrittää kaikkensa, että kaikki sujuisi ilman pienintäkään ongelmaa. Ja kun asiat sujuvat, on mies itse täydellisyys. Mutta kun ongelmia ilmenee ja tulee aika ottaa asiat esille, Jerry ottaa mieluummin veitsen esille. Tuuditeltuaan perheensä höyhensaarille, mies vaihtaa maisemaa ja laittaa entistä paremman perheen tilaukseen. Isäpuolta tulkitsee hyytävällä tunteella Lostista (John Locke) tuttu näyttelijä Terry O'Quinn ja tekee yhden hienoimmista roolitöistään koskaan. "Who am I here?"
Aloituskohtaus
Stepfather-Traileri
Terry O'Quinn Info ja kuvia
*
6. Annie Wilkes -Misery

Näyttelijä: Kathy Bates
Vuosi: 1990

"I'm your number one fan"

Stephen Kingin saman-nimiseen romaaniin perustuva elokuva, jossa Annie Wilkesille koittaa onnen päivät kun hän pelastaa metsään kolaroineen suosikkikirjailijansa hengen ja ilmoittaa Sheldonille, että kirjasarjan lopettaminen ja päähenkilön tappaminen ei ollut kovinkaan kibaa. Nyt on tilanne se, että kirjasarja takaisin henkiin uskottavasti, tai mies ei liiku ykkösfanin talosta minnekään. Kathy Batesin uran hienoimpia ja riipivimpiä roolitöitä ja kohtaus, jossa hän pamauttaa puupölkky jalkojen välissä makaavan kirjailijan nilkat moukarilla solmuun, saa tuskan hien pintaan vieläkin.
Misery-Traileri
Pölkkykohtaus ja muut Annie Wilkes videot YouTubessa
Kathy Bates info
*

7. John Doe -Se7en

Näyttelijä: Kevin Spacey
Vuosi: 1995

Seitsemän kuolemansynnin nimeen vannova psykopaatti kouluttaa syntisiä sen verran vierdiä kaupunkilaiskyttien nenän alla, että lopussa tulee sanomista puolin ja toisin. Kateus tappaa niin kotona kuin aavikollakin.
Se7en traileri
Ykköskohtaukset YouTubessa
Seitsemän kuolemansyntiä
*
8. Max Cady -Cape Fear

Näyttelijä: Robert De Niro
Vuosi: 1991

Max lusii 14 vuotta raiskauksesta, koska häntä puolustanut asianajaja (Nick Nolte) ei tehnyt työtä käskettyä. Maxilla on ollut 14 vuotta aikaa hioa kostoaan ja itseään, joten helpolla ei tule mies eikä hänen perheensä selviämään. On se nyt helvetti kun mies lusii kyseenalaisesti 14 vuotta, vaikka olisi voinut vapautua heti alkuunsa. Pelkosen-niemessä tavataan. Vaikka herran DeNiro roolit nykyään ovatkin vähän mitä sattuu, on tällaiset tapaukset taas sen verran tiukkaa luokkaa, että miehen status on mitä on.Cape Fear -traileri
Cape Fear YouTubessa
Alkuperäinen Cape Fear
*
9. Frank Booth -Blue Velvet
 Näyttelijä: Dennis Hopper
Vuosi: 1986

"Baby wants to fuck.."

Pienen kaupungin idyllin alla piilee paljon pimeämpi kerros ja siellä asustaa myös sen keskeisin hahmo Frank Booth. Sadistinen ja pirullinen rikollispomo hoitelee hommiaan, tunteen koko kirjolla, kuten aikamiehen kuuluukin. Tämän saavat kokea nahoissaan asioihin uteliaisuuttaan sotkeutuva Jeffrey Beaumont (Kyle MacLachlan) ja yökerholaulajatar Dorothy Vallens (Isabella Rosselini), jonka miehen ja lapsen Frank on kidnapannut. Kohtaus, jossa Frank käyttää laulajatarta seksi-sekoilunsa kohteena, on ladattu niin uskomattomalla määrällä tunnetta ja energiaa, että hyissaa....
Yksi David Lynchin upeimmista luomuksista.

Frank Booth ja Dorothy- Baby wants to....
Blue Velvet Traileri ja muut videopätkät
Booth YouTubessa
*
10. Jack Torrance- The Shining

Näyttelijä: Jack Nicholson
Vuosi: 1980

Talvi perheen kanssa suljetussa ja eristyksissä olevassa Overlook-hotellissa, käy henkisesti Jackille yllättävän raskaaksi. Ja kun perhe vielä käy urputtamaan kaiken hyvän lisäksi niin palaahan siinä käämit ja luomisvimma tyrehtyy. Pyörittyään ympäri hotellia enemmän tai vähemmän järjissään, flippaa Jack lopullisesti ja on aika näyttää perheelle mitä se perkeleen redrum oikeasti tarkoittaa ja miksi iskää ei ole korrektia hiillostaa kohtuuttomasti. Heeeere's JOHNNY!
Muutenkin kohtalaisen pirullisen näköinen Nicholson, istahtaa rooliin nätisti kuin fiksuille ilmaistavaraa kassiin ja lopputulos on loputon virta listasijoituksia.

12 kommenttia

 1. Anonyymi // 3. huhtikuuta 2008 klo 4.09  

  Jätit vissiin tarkotuksella pois kaikki yliluonnolliset murhamiehet ym. monsterit, tyyliin Michael Myers, Freddy ja esmes Alien tai se Cloverfieldin monsteri?

  Hyvä lista mutta pari lisäystä vois heittää: Rutger Hayer (liftarista) sama mies Blade Runnerista ja Norman Bates (Psyko) ja Christian Bale (American Psyko) näin äkikseltään tulee mieleen.

 2. Anonyymi // 3. huhtikuuta 2008 klo 4.12  

  Siis Rutger Hauer* ja Anthony Perkins (näyttelijä) =Norman Bates (rooli)

 3. Kristof // 8. huhtikuuta 2008 klo 6.05  

  Joo näin tein. Ajattelin lähestyä tätä listaa enemmänkin psykopaattien sun muiden kautta. En tiedä sitten mihin tuo Darth Vader kuuluu, mutta tulipahan sekin laitettua. American Psyko oli Balelta loistava veto.

 4. Anonyymi // 23. huhtikuuta 2008 klo 5.52  

  Billy Bob Thornton elokuvassa Bad Santa puuttuu listalta täysin tyystin.

  tv: cthulhu

 5. Anonyymi // 4. kesäkuuta 2008 klo 9.05  

  Ei se ole mikään _THE_ Se7en...

 6. Kristof // 5. kesäkuuta 2008 klo 10.06  

  Eipä ole ei. Epähuomiossa ja kiireessä tulee välillä hutiloitua.

 7. Anonyymi // 17. syyskuuta 2008 klo 13.01  

  Hyvä lista. Hitto näitä on kiva lukea ja fiilistellä. Stepfather ja Frank Booth kuuluu yllättävän harvoihin tällaisiin listoihin. Pitäisi nimenomaan kuulua. Max Cady on hyvä veto kanssa.

 8. Anonyymi // 6. elokuuta 2009 klo 9.05  

  Ja sit jokeri dark knightist

 9. Anonyymi // 24. huhtikuuta 2010 klo 17.21  

  juu Christian Bale american psychosta olis kuulunu listalle samoin toi Heath Ledger the dark knightista.

 10. Anonyymi // 14. kesäkuuta 2010 klo 12.27  

  Ei tullu näköjään Jason Voorheesiäkään listaan..eikös sekin ole jonkin sortin psykopaatti, on se ainakin henkiin herännyt kuolleista.

 11. Anonyymi // 26. toukokuuta 2011 klo 9.15  

  missä luura Hans Gruber (Alan Rickman) elokuvasta Die Hard?

 12. Anonyymi // 19. lokakuuta 2011 klo 17.30  

  Keyzer Soze