Elokuvien Naisroolit täynnä asennetta

Nyt listataan vahvimmat ja kovimmat naisroolit elokuvissa. On tultu pitkä matka muutamassa vuosikymmenessä ja niin roolit kuin palkkiotkin alkavat lähestyä miesten vastaavia. Listaa omat suosikkisi sekä kerro kuka potkii eniten persauksia ja kenen kanssa matsin ottaminen ei taatusti olisi hyvä idea.

... ja tekaise ärsyttävistä mahdollisuus Menestyä!  


Oma Top-5 näin alkuun

1. The Bride -Kill Bill (Vol. 1&2)

Suuren vääryyden hääpäivänään kohdannut morsian herää koomasta vain kuullakseen syntymättömän lapsensa ja tulevan miehensä kuolleen. Salamurhaajaksi kouluttautunut nainen pistää kaiken kamppailulaji ja tappokoulutuksensa hyötykäyttöön ja marssii kostamaan jokaiselle asiassa mukana olleelle. Uma Thurman sopii rooliin täydellisesti ja Tarantinon "cooleus" nostattaa roolihahmon listalla selkeäksi ykköseksi. Tällaisia rooleja ei taatusti tulee vastaan kuin kerran uralla.

Katso videopätkiä elokuvasta tästä.

Kuvagalleriat: 1 - 2 - 3 - 4 - 52. Ellen Ripley- Alien (1979) ja Aliens (1986)

Ainoa nainen tai ihminen maailmassa joka kykenee pistämään Alienit poikki ja pinoon. Ahdistavan tehokkaiden saalistajien hitlistille joutuminen käy liiankin iisia mutta
maailman eniten munaa omistava Ripley kieltäytyy jatkuvasti kunniasta ja pistelee kaverit mieluummin hengiltä. Rooli on jo legenda ja niin ovat elokuvatkin (siis 1 ja 2). -Get away from her you bitch!

Katso videopätkät Aliensista tästä
Ja Alienista tästä

Kuvagalleriat: 1 - 2 - 3 - 4 - 53. Lara Croft -Lara Croft: Tomb Raider

Harva tietokonebeli on saanut aikaseksi sellaista buumia kuin seksikkään Lara Croftin arkeologiseikkailut. Miehet ympäri planeettaa suorastaan rakastuivat kyseiseen rintavaan toimintatähteen ja olikin vain ajan kysymys milloin peli siirretään valkokankaille. Kun se sitten vihdoin päätettiin, oli odotukset katossa. Yliluonnollisen kaunis Angelina Jolie iski roolin, mutta odotuksiin vastaaminen ei ollut alunperinkään mitään mahdollisuuksia. Ilmiötä inhonneet olivat joukolla valmiita teilaamaan elokuvan pienimmästäkin virheestä ja hc-faneille ei mikään tulisi riittämään. Mielestäni Jolie on rooliin kuitenkin juuri oikea henkilö ja itse elokuvakin toimii varsin mallikkaasti vauhdikkaana "aivot narikkaan" viihteenä. Elokuvasta ei mestariteosta saa mutta roolista kyllä. Ympäri planeettaa taisteleva Jolie selvästi koulutti ja trimmasi itsensä roolia varten ja se näkyy ilona silmälle. Turpaan tulee äijälle kuin äijälle.
Muita Jolien kovia rooleja mm. Gone In Sixty Seconds, Mr. & Mrs. Smith ja vaikkapa Wanted

Katso videopätkiä Croftista tästä

Kuvagalleriat: 1 - 2 - 3-taustakuvat - 4 - 54. Charlie's Angels Trio -Charlie's Angels

Ystävykset Drew Barrymore, Lucy Liu ja Cameron Diaz nykyaikaistavat 70-luvun suosikkihahmot tässä hieman kieli poskella tehdyssä toimintakomediassa. Yhtäkaikki enkelit ovat multilahjakkaita taistelijoita ja aseenkäsittelijöitä, puhumattakaan ajotaidoista tai no hmm.. tanssitaidoista. Normaalielämässä naiset eivät ole leffassa vahvoilla mutta omassa elementissään nyrkki puhuu ja jalka nousee muita korkeammalle. Vahvat roolit ja yliampuva toiminta on saatu toimivaksi paketiksi ja rymistelyä on ilo katsoa. Pientä sekoilua lukuunottamatta onnistunut ja erittäin monipuolinen päivitys.
Uusimmassa elokuvassa myös paluun valkokankaille tekevä Demi Moore, tekee kovan ja vahvan roolisuorituksen.

Katso videopätkiä leffasta tästä
Kuvagalleriat: 1 - 2 - 3 - 4 - 55. Siu Lin -Twin Warriors 1993 (Tai Chi Warriors/ Tai ji: Zhang San Feng)

Michelle Yeoh ja Jet Li näyttivät kädestä pitäen miten hyvältä kamppailulajit leffoissa voivat näyttää ennenkuin Matrix räjäytti koko tyylin peruuttamattomasti länsimaiden tietoisuuteen. Aikoinaan tämän vahingossa nähtyäni, leuka tipahti lattiaan ja mieli nyrjähti. Sen verran tiukan roolin vetäisee Michelle Yeoh että Jet Li:kin jää karismassa kakkoseksi. Koreografia on jotain käsittämättömän hienoa ja kuvaus tukee sitä poikkeuksellisen kauniisti. Suosittelen lämpimästi kaikille jotka tahtovat nähdä miten yksi nainen paukuttaa untenmaille legioonan verran miehiä. Vastaavia rooleja on kyllä muitakin, mutta mielestäni tämä on se helmi jota ei kannata missata. Crouching tikrun ja Heron ystävät pitävät taatusti tästäkin.

Katso videopätkiä leffasta tästä

Kuvagalleriat: 1 - 2 - 3 - 4 - 5


Muita mainitsemisen arvoisia Rooleja:

6. Sarah Connor -Terminator 1-2
7. Samantha Caine -The Long Kiss Goodnight
8. Selene -Underworld ja Underworld Evolution
9. Thelma & Louise -Thelma & Louise
10. White Witch -
The Lion, the Witch and the Wardrobe


ILMAISET POTENSSILÄÄKKEETI -Reseptivapaat "miehisyyslääkkeet" 

3 kommenttia

 1. Anonyymi // 30. joulukuuta 2008 klo 16.18  

  Annie Wilkesiä vastaan en ottas matsia. Enkä naisia yleensäkään ;)

 2. Anonyymi // 4. tammikuuta 2009 klo 10.29  

  Sharon Stonella Basic Instinctissä oli seksikäs ja vahva rooli. Pyöritti miehiä mielensä mukaan.

 3. Anonyymi // 6. tammikuuta 2009 klo 5.09  

  Glenn Close elokuvasta vaarallinen suhde. Hullu biatch.
  ja
  Rebecca De Mornay elokuvasta Käsi Joka Kehtoa Keinuttaa. Ei ihan terveissä kantimissa sekään tätinainen.

  Eli vahvat roolit molemmilta. Close sai Oscar-ehdokkuuden roolistaan, enkä ihmettele.

  T,
  Maic