Aina aika-ajoin elokuviin sattuu lipsahtamaan se tahaton tai sitten tahallisesti koominen tanssikohtaus, joka saa katsojan joko järkyttymään tai nauramaan itsensä vaakatasoon. Joskus taas aika tekee tehtävänsä ja saa silloin ennen niin iki-ihanan tanssikohtauksen, muuttumaan nykypäivän hirvitykseksi. Joillekin se taas kirvboittaa nostalgian kyyneleet silmiin, joten tässä muutamia hauskoja suosikkeja matkan varrelta. Hauskimmat Dancet

1. Napoleon Dynamite (2004)

Katso Napoleonin tanssikohtaus

Maailman nörtein nörtti ja ärsyttävyyden perikuva, Napoleon Dynamite on kaikkea muuta kuin sympaattinen ja rakastettava hahmo. Omalla erikoisella tavallaan maailmassa sätkivä tontto, ottaa kaverinsa puheenjohtaja -vaalikampanjan kontolleen ja elokuvan lopussa virittää sellaisen tanssiperformanssin, että Zima lentää väärään kurkkuun ja leuka kolahtaa lattiaan. Permiksen ottanut Jon Heder tekee tähänastisen elämänsä parhaan roolin ja kyseinen tanssikohtaus on tiettävästi koostettu vain 10-minuutista kuvattua materiaalia! Heder sai roolistaan hulppeat 1000$ kun elokuva puolestaan tienasi lähes 50 miljoonaa.2. Footloose (1984)

Katso Footloose tanssikohtaukset
Traileri (Footloose biisi)

Amerikan levottomat jalat. Musiikin nimeen vannova suurkaupunkilaisteini muuttaa landelle vain imastakseen selville, että tanssiminen ja rock-musiikki tässä mestassa on kielletty. Bacon ei hölynpölyä pureksimatta niele vaan alkaa nakertaa vallalla olevaa järjestelmää, tanssimalla itsensä ongelmien keskipisteeksi. Vaikka aika kultaakin muistot niin tässä tapauksessa ne kannattaa "pilata" katsomalla Footloose uudestaan. Varsin koomisia piirteitä vuosien varrella kerännyt teinileffa jonka pääosissa rimpuilee vakavien ja "pirullisten" roolien Kevin Bacon. Tämä ei vähennä hittielokuvan komediallista arvoa yhtään, vaan ennemminkin päinvastoin. Tsekkaa myös edesmennyt Chris Penn timmissä tanssikuosissa.3. Little Miss Sunshine (2006)

Katso Little Miss tanssikohtaus

Kiusallista, hämmentävää ja järjettömän hauskaa. Abigail Breslinin "aikuisten" tyttöjen tanssirutiini ei ole varsinaisesti siistiää katsottavaa. Onko tämä nyt oikein, saako tätä katsoa, mitä helv...jne jne. Joka tapauksessa satiirinen kohtaus on hysteerisen hauska alusta loppuun ja ihmisten reaktiot aina kilpailun juontajasta yleisöön sekä tytön perheenjäseniin, on kaikessa kiusallisuudessaan riemukasta katsottavaa. Ainiin ja isoisä on auton takakontissa. Nämä Dancet on hauskaa ... lapsille4. Karate Kid 2 (1986)Katso Karate Kid 2 Tanssikohtaus

Kun kurkipotku ei enää riitä, Mr. Miyagin tähtioppilas näyttää Oginawan nuorisolle miten karatemestari hallitsee suvereenisti myös kellon ympäri danssaamisen. Vartalosta villisti irrallaan heiluvat kumijalat ja ilmakitara eivät valitettavasti ole tarpeeksi järkyttämään paikallista nuorisoa, mutta katu-uskottavuuteen luottavat karateleffojen ystävät kylläkin. Tästä siirrytäänkin sitten jouhevasti elämän ja kuoleman kamppailuun, paikallista asennevamman omaavaa nyrkkisankaria vastaan. Elvis ei käänny haudassaan, vaan kynsii tietään pinnalle.5. The Breakfast Club (1985)

Katso Breakfast Club Tanssi

Jälkkärissä riutuvat amerikkalaisteinit järjestävät iloa arkeen mm. polttamalla pilveä, puhumalla syvällisiä ja ennenkaikkea tanssimalla. Tanssikohtaus on jo jonkinasteen klassikko, mutta tässäkin tapauksessa aika on tehnyt tehtävänsä. Vaikka 80-luvulla kyseinen tanssi oli joiltakin osin kuuminta hottia ja täyttä asennetta, ei se nykyään onnistu muuta kuin naurattamaan huulet tötteröllä pyöriviä kolkyt ja risat -kerholaisia. Those were the days...6. Clerks II (2006)

Katso Clerks 2 tanssikohtaus

Jackson fiven, EiBiiCii, pakottaa hampurilaisketjun työntekijät ja lähiympäristön porukat ilomieliseen tanssikimaraan. Varsinkin Rosario Dawsonin rinnan hytkytys ja "minikädet" puistattavat monellakin eri ymmärryksen tasolla ja itseasiassa hauska osa tässä koko performanssissa onkin itse biisi. Joidenkin mielestä taas Jay ja Silent Bobkin ovat ihan jänskiä. Se joka väittää ettei hänen sisällään asu pieni Jackson 5, valehtelee.7. Beetlejuice (1988)

Katso Banana Boat Song kohtaus

Kuollut ja kummittelemaan jäänyt pariskunta, yhdessä Beetlejuice-nimisen kaverin kanssa, pistävät taloonsa muuttaneen pariskunnan päivälliskutsut niinsanotusti leikiksi. Kohtaus, jossa Banana Boat Songia (Day-O?) riivattuna pöydän ympärillä kailottavat porukat tanssivat iloisesti vasten tahtoaan sätkien, on elokuvan hauskinta antia ja ehdottomasti parhaimmillaan olevaa Tim Burtonia kautta aikojen. Klassikkokohtaus ja elokuva. Beetlejuice! Beetlejuice! Beetlejuice!8. Pee Wee's Big Adventure (1985)

Katso Pee Ween tulkinta Tequilasta

Omituisuus nimeltään Pee Wee, astelee kylmän rauhallisesti moottoripyöräkapakkaan, suunnistaa suoraan jukeboxille ja lataa biisin. Tequila kajahtaa ilmoille. Sen sijaan, että Pee Wee tyytyisi vain kuuntelemaan biisiä ja ottamaan luultavasti turpaansa, rimpuilee tämä pöydälle ja tanssii koko rahan edestä. Tarkkaan harkittu koreagrafia ja Pee Ween atleettinen vartalo muodostavat yhdessä sellaisen tanssispektaakkeli-kokonaisuuden, että siinä olisi englantilainen virkavelikin kovasti ihmeissään. Pee Ween (Paul Reubens) yksityiselämän performanssit ovatkin jo sitten jotain aivan muuta.9. Wayne's World (1992)

Katso Garthin Foxy Lady

Saturday night Livessä esitettyyn sketsiin perustuvasta Wayne's World-elokuvasta tuli ilmestyessään välittömästi hitti. Elokuvan hauskinta antia on kuitenkin Waynen kaveri, hiukan vastaantulevien kaistalla haaveileva Garth. Omalla lapsellisella tavallaan tyyppi on kuitenkin aika viilee ja miehen haavetanssi unelmien naiselle on jotain sellaista musiikkia, mitä itse kukin meistä välillä kuulee. Biisinä Hendrixin Foxy Lady.10. Spiderman 3 (2007)

Katso hämiksen uran hienoin hetki

Mitä ihmettä? Ei hämähäkkimies tanssi. Hämis tappelee, hämis hyppii katoilla, hämis haikailee naisen perään, hämis tuskailee elämänsä kanssa, hämis riutuu ristiriitojen kourissa ja hämis ... Travolta tanssii kadulla, ei ihmishämähäkki.

10.1 Ja yleisön pyynnöstä:
Stifler Dance Off -American Wedding
*****
Naisnäyttelijät | Elokuvaflopit

8 kommenttia

 1. Anonyymi // 27. toukokuuta 2008 klo 12.23  

  Aaaahhhahhahahhahaaha footloose! Mikään ei tuosta enää parane itkemälläkään. Mä lähden tanssikouluun. Kiitos.

 2. Anonyymi // 19. kesäkuuta 2008 klo 15.22  

  xD tulipahan naurettua oikein kunnolla pitkästä aikaa. Napoleon Dynamite on kyllä äijä! Kertokaas lisää näitä tanssikohtauksia, jos tiedätte hyviä.

 3. Anonyymi // 17. syyskuuta 2008 klo 13.16  

  Mikä ihme tuo Pee Wee oikein on?
  Vähän niinku kattelis Mr.Beania joka on vetänyt sieniä. Tai oikeastaan varmaan koko tuotantotiimi. Ja olet oikeassa, hämis ei tanssi :)

 4. Anonyymi // 1. tammikuuta 2009 klo 21.20  

  Rocky Horror Picture Show'sta irtoaisi myös ihan hyviä, samoin Flashdancen loppukohtaus on aika legendaarinen.

 5. Anonyymi // 12. helmikuuta 2010 klo 8.40  

  Lisäisin tonne kyl American Pie 3, Steve Stiflerin tanssi homobaarissa.

 6. Anonyymi // 25. helmikuuta 2010 klo 6.42  

  Stifmeister tosiaan kuuluis tohon listaan.

 7. Anonyymi // 23. lokakuuta 2010 klo 9.31  

  Aivan samaa mieltä, Beetlejuice on tosiaan parasta Burtonia, ellei nyt sitten Edwardia lasketa.

 8. Anonyymi // 6. joulukuuta 2010 klo 8.12  

  :D aika hyvä on kanssa Alice in Wonderlandissa se Deppin tanssi siin lopussa, lisäisin itse listaan...