Oliko Bond-tytöt pelkkiä Seinäruusuja vai vaaralliset Naisvakoojat

Muistettavimmat, omituisimmat, vaarallisimmat, muodikkaimmat ja söpöimmät Bond-tytöt kautta aikain. Kaikkien aikojen hamesankarin viettelykset Top-10 kuvineen ja videoineen. Bondikaan ei vietellyt ketään persaukisena maailmalla ;)

 1. Honey Ryder- Dr.No 
Vuosi: 1962
Näyttelijä:
Ursula Andress
Rooli: Hyvien puolella, tappanut raiskaajansa laittamalla mustan lesken tämän sänkyyn.
Bond tyttö-ikoni. Ensimmäinen Bond-tyttö joka sekoitti miesten päät ympäri maailman. Kohtaus jossa hän nousee vedestä pienissä bikineissään, räjäytti koko maailman bikinimyynnin jyrkkään nousuun. Antoi suunnan tuleville kauniille, mutta vahvoille ja älykkäille Bond-tytöille. Listan ehdoton ykkösnimi sillä Ursula Andressissa kiteytyy koko ilmiö puhtaimmillaan.


Ursula Andress-bikinikohtaus
Suihkukohtaus
Dr.No-Intro
*
2. Pussy Galore- GoldFinger

Vuosi: 1964
Näytte
lijä: Honor Blackman
Rooli:
Kultasormen apuri, mutta kääntyy tätä vastaan Bondin lopulta vieteltyä hänet.

Vanhin Bond Tytön roolin vastaanottanut nainen, 37v. Pussy Galoren rooli oli ensimmäisiä isoja rooleja, jossa nainen ottaa osaa toimintaan. Elokuvassa Pussy pystyy vastustamaan kauan Bondin viehätysvoimaa ja tämä teki hänestä vaarallisen tyylikkään naisen, jopa Bondin silmissä. Naiskauneudelle voimaton James Bond ei voi jättää asiaa sikseen vaan jatkaa sinnikästä toimintaa, kunnes nainen taipuu ja pettää pomonsa. Elokuvassa Pussy Galore johtaa lentävää sirkusta, joka toimii periaattessa ja hommaavaksi esittäytyneen Kultasormen apuna operaatiossa Grand Slam.

Pussy Galoren ensiesiintyminen
Goldfinger-tunnusmusiikki-ja Intro
Traileri
*
3. May Day- A View to a Kill

Vuosi: 1985
Näyttelijä: Grace Jones
Rooli: Pahiksen Max Zorinin kätyri. Petettynä kuitenkin auttaa Bondia ja uhraa henkensä tämän puolesta.

"Bond tyttö", jota Bondikin joutui vilkaisemaan kahdesti ennen sänkyleikkejä. Uskomattomaan trimmiin viritetty Grace Jones jää mieleen väkisinkin, halusipa sitä tai ei. May Daysta jäi myös hyvin mieleen varsin erikoiset vaatteet, designer-asukokonaisuuksista aina jumppapukuun saakka. Jää kauas seinäruusuista.

Ellen ihan väärin muista niin May Day "väkisin vietteli" Bondin vastoin herran normaalia käytäntöä ja yritti tappaa tämän. Ei ihan se normaali Bond tyttö ja kuvastaa hyvin 80-luvun meininkejä.(tämän takia listalla näinkin korkealla) Grace Jones tunnetaan niin musiikistaan, maskuliinisesta ulkomuodostaan kuin malliurastaankin. huh..

4. Octopussy- Octopussy

Vuosi: 1983
Näyttelijä: Maud Adams
Rooli: Hyvien puolella. Johtaa sirkusta, mutta joutuu tietämättään liikekumppaninsa Kamal Khanin ja Kenraali Orlovin pettämäksi.

Maud Adamsin toinen Bond rooli. Näytteli myös Scaramangan elokuvassa The man with the golden gun. Elokuvassa Octopussy on sirkuksen johtaja joka yrittää omia Febergen munia kenraali Orlovilta. Octopussy ei ole tietoinen, että hänen liikekumppaninsa Kamal Khan yrittää kenraalin avulla räjäyttää ydinaseen läntisessä Euroopassa. Sen sijaan, että Octopussy tappaisi Bondin, tämä hyppääkin miehen kanssa päiväkausiksi sänkyyn. Yksi muistettavimmista Bond tytöistä ehkä juuri kahden (oikeastaan kolmen roolin) Bond-roolin takia.
Octopussy traileri
Octopussy videot YouTubessa
Maud Adams info, kuvat ja elokuvat
*
5. Melina Havelock- For Your Eyes Only

Vuosi: 1981
Näyttelijä: Carole Bouquet
Rooli: Hyvien puolella ja haluaa kostaa vanhempiensa kuoleman. Liittoutuu Bondin kanssa ja pelastaa myös tämän hengen.

Elokuvassa Bond yrittää pelastaa mereen pudonnutta koodauksenpurku-laitetta ennenkuin venäläiset saavat sen käsiinsä. Avukseen Bond saa kohtalaisen suivaantuneen naisen, joka haluaa kostaa Englannin salaisen palvelun leivissä työskennelleiden vanhempiensa kuoleman. Kreikkalais-syntyinen Havelock on varsin näppärä varsijousen kanssa ja tappaa miehen ampumalla nuolen yli 100 jaardista tämän kurkun läpi. Eräässä kohtauksessa Bond osoittaa harvinaislaatuista kaksinaismoralismia, jossa hän yrittää puhua Havelockin tappamasta Kristatosta, joka tappoi tämän vanhemmat. Bouquet toimi myös Chanelin mallina.


Vuosi: 1977
Näyttelijä: Barbara Bach
Rooli: Kgb:n Agentti. Hyvien puolella ja sama tehtävä elokuvassa kuin Bondilla, joskin kilpailevat paremmuudestaan läpi elokuvan

Elokuva alkaa näiden kahden keskinäisellä kilpailulla, jossa molemmat yrittävät suorittaa
saamaansa tehtävää ja ratkaistakseen paremmuutensa. Myöhemmin M ja Gogol saavat heidät tekemään yhteistyötä. Amasova saa kuitenki kuulla Bondin tappaneen hänen miehensä ja vannoo kostoa. Ihmiskunnan tuhoamista suunnittelevan Strombergin kaapattua Amasovan Atlantikseen, Bond pelastaa hänet ja vakuutta tappamisen sijasta venäläiskaunottaren sänkyyn kanssaan.
Elokuvas
sa esiintyy myös yksi Bondin tunnetuimmista vihollisista, ammattitappaja Jaws (Rautahammas)
The Spy Who Loved Me -Traileri
Anya Amasova-Barbara Bach-kotisivut+kuvia ja infoa
Junakohtaus ja rautahammas
*
7. Solitaire- Live and Let Die
 
Vuosi: 1973
Näyttelijä: Jane Seymour
Rooli: Hyvien puolella, mutta Dr. Kanangan vankina ja toimii tälle ennustajana. Menettää voimansa jos makaa jonkun kanssa, kuten äitinsäkin. Auttelee Bondia, minkä vaikeuksien aiheuttamiseltaan ehtii.

Jane Seymourin ensimmäinen suuri rooli, hänen jätettyään
tanssialan. Elokuvassa nainen on Dr.Kanangan vankina, joka tietää että Solitaire menettää voimansa maattuaan jonkun kanssa. Kananga itse suunnittelee vievänsä naiselta voimat. Bondin saavuttua kuvioihin, Solitaire joutuu Bondin huijaamana sänkyyn tämän kanssa ja jälleen Kanangan varastaa. Päästäkseen Kanangaan käsiksi ja haaliakseen naisen sänkyyn, Bond esimerkiksi huijaa ennustajaa käyttämällä Tarot-korttipakkaa, jossa on vain rakastavaisten kortteja. Solitaire on elokuvassa kohtuu iisiä riistaa ja joutuukin odottelemaan Bondia pelastajaksi tuon tuostakin. Tunnarin elokuvaan sävelsi The Beatlesien Paul McCartney, Linda-vaimonsa kanssa.

 
Vuosi: 2002
Näyttelijä: Halle Berry
Rooli: Suorittaa NSA:n leivissä samaa tehtävää kuin James Bond, eli yrittävät eliminoida Kiinalaista pahista, Zaoa. Expertti tarkka-ampuja ja pilotti. Osoittaa olevansa aivan yhtä pätevä hommassaan kuin James Bond.

Seksuaalinen jännite Bondin ja Jinxin välillä on käsinkosketeltava. Ensimmäisen kerran Jinx ilmestyy kuvaan, kun hän tekee Ursula Andress-tyylisen nousun vedestä bikineissään. Elokuvassa he jahtaavat samaa henkilöä ja Jinx käyttää Bondia hyväkseen siinä missä Bondkin käyttää häntä. On myös tietoinen seksikkyydestään ja käyttää sitä surutta hyväkseen saadakseen tahtomansa. ITV-News valitsi Jinxin neljänneksi kovimmaksi naisrooliksi kautta aikojen. Tunnusmusiikin elokuvaan teki Madonna.

Intro ja Madonnan tunnari
Jinxin Bikinikohtaus
Die Another Day -Trailerit
Laihdutuskeinot ilmaiseksi -Kohti unelmavartaloa 
Halle Berry -kuvagalleria
*
9. Vesper Lynd- Casini Royale

Vuosi: 2006
Näyttelijä:
Eva Green
Rooli: Toimii Bondin rahastonhoitajana tämän matkatessa kasinolle pokeriturnaukseen. Aluksi hieman epävarma naisellisuudestaan ja pelkkää asialinjaa pitävä nainen, kuitenkin sulaa Bondin karisman edessä ja pari rakastuu.

Daniel Craig istutettiin Bondin rooliin ja koko elokuvasarja koki muutenkin lähes täydellisen muodonmuutoksen, kohtalaisen surkeiden pohjanoteerauksien jälkeen. Joidenkin mielestä täydellinen muutos ja joidenkin mielestä askel liian vakavaan suuntaan. Vaikka eletään ylellisesti kuin filmitähdet on väkivalta ja vakavuus lästä. 


Elokuvassa Bond ja Vesper viettävät paljon aikaa keskenään pokeriturnauksen toimiessa näyttämönä tapahtumille. Tiukka varojen hoitaja ei tunnu lämpenevän millään Bondille, mutta asioiden kääntyessä vaarallisempaan suuntaan LeChiffren toimesta, alkaa myös nainen sulaa. Pari rakastuu ja elokuvan loppupuolella Bond jopa jättää eroanomuksensa M:lle. Lomaillessaan Lyndin kanssa, Bondille selviää, että tämä on pettänyt hänet. Tähän on kuitenkin syynsä, sillä hänen poikaystävänsä on kidnapattu ja tämän avulla rikolliset kiristävät Lyndiä. Nainen kuitenkin hukkuu elokuvan lopussa, vaikka Bond yrittää kaikkensa pelastaakseen tämän ja tämä ajaa Bondin koston tielle.
Näyttelijä: Michelle Yeoh
Rooli: Kiinalainen agentti joka etsii ja tutkii Carver -nimistä henkilöä ja hänen liiketoimiaan. Bond on samoilla linjoilla ja pari törmäileekin toisiinsa eri paikoissa.

Wai Lin on nahkaiseen taistelupukuun pukeutunut, itsenäinen, älykäs ja äärimmäisen taitava itämaisten taistelulajien ekspertti. Bond ja Wai Lin tutkiwat molemmat tahoillaan Carver-nimistä multimedia-mogulia, jonka epäillään juonivan Kiinaa ja Iso-Britanniaa vastaan. 


Tarinan edetessä pari päättää toimia yhdessä ja tuhoavat Carverin suunnitelmat sytyttää sota Iso-Britannian ja Kiinan välille.
 

Wai Lin sinnittelee onnistuneesti Bondin viehätysvoimaa vastaan aina elokuvan loppumetreille saakka, kunnes Carver on kukistettu.2 kommenttia

  1. Anonyymi // 28. huhtikuuta 2008 klo 3.06  

    Izabella Scorupcolla (Simonova) ja Famke Jansenilla (Xenia Onatopp) oli myös hienot roolit, vaikka tää olikin jo Pierce Brosnanin aikaa.

  2. Kristof // 3. kesäkuuta 2008 klo 4.23  

    Ja tässä Bond-tytöt tulevasta Quantum of Solace -elokuvasta:

    http://www.iltalehti.fi/leffat/200801087061713_le.shtml

    Gemma Arterton ja Olga Kurylenko.