Watchmen -Kaikkien aikojen sarjakuva?

Tekijät:
Alan Moore
Dave Gibbons

Elokuvasovituksen myötä klassikkosarjakuva nousee jälleen ajankohtaiseksi. Elokuvaa odotellessaan sarjakuvan ystävät kaivavat jälleen läpyskän esiin ja verestävät muistojaan elääkseen ne taas uudelleen elokuvateattereissa. Sarjakuvan ylivoimaisesti monipuolisinta antia on juuri tarina sillä teknisesti visuaalinen ilme on hyvä, mutta ei erinomainen. 

Ihmiskunta on ajautumassa vääjäämättä kohti ydinsotaa ja lopullista tuhoa kun samaan aikaan joku tappaa eilispäivän supersankareita ja pakottaa jäljellä olevat vastahakoisesti tapahtumien keskipisteeseen. Tarina sijoittuu vuoden 1985 vaihtoehtoiseen amerikkaan jossa kyseiset supersankarit on lailla kielletty. Tarinan kulkiessa monisyisesti eteenpäin, paljastuu pukusankarit kaikkea muuta kuin täydellisiksi henkilöiksi ja tapahtumien taustalta paljastuu suurempia motiiveja ja suunnitelmia kuin kukaan osaa edes kuvitella.

Loppuratkaisu on kaikessa kammottavuudessaan ja ristiriitaisuudessaan hurjaa luettavaa. Vaikka sarjakuva alkaakin hieman sekavasti ja hitaasti, se kasvaa loppua kohden lähes mahdottomaksi laskea käsistään, sillä tarina pakottaa lukijan väkisin polvilleen.

Kuinka suuria uhrauksia voi tehdä yleisen hyvän sekä paremman huomisen nimissä ja kenellä on kanttia (tai oikeus) ottaa se askel?

Alan Mooren ja Dave Gibbonsin luoman teoksen julkaisi alunperin DC Comics, 12-osaisena sarjana ja se on ainoa sarjakuva, joka on mukana Time-lehden ”100 kovinta romaania vuodesta 1923 nykyaikaan” -listalla.

MAHDOLLISUUS MENESTYÄ -Katso miten ne nahkeat kumipäät, jotka tekivät elämästäsi kurjaa, saa raivon partaalle

Linkkejä aiheesta:
Alan Moore ja Dave Gibbons
Elokuvan kotisivut
IMDB
Elokuvan traileri

0 kommenttia