Mikä puistattava kohtaus elokuvissa aiheuttaa ne vakavimmat ja pysyvimmät traumat sekä mielenrauhaa termiittien lailla nakertavat pelkotilat? Oliko jossain tietyssä leffassa se alitajunnan rauhaa ja raukkautta rakastavan sopukan terrorisointiin kohtauksien kruunamaton kuningas? Jos kammotuksen uudelleeneläminen ei estä, niin kerro se täällä. Hyvällä tuurilla voit traumatisoida kasapäin kovaksikeitettyjä leffaramboja, pysyvästi. Herkät kaunosielut ja kedoilla kirmailijat vaihtavat suosiolla maisemaa. Kerro puistattavin elokuvakokemus: SUOSIKKIKOHTAUKSET
 

NÄMÄ HELPOTTAA PAHIMPIA KAUHUJA:


Puistattavimmat kohtaukset TOP-5
(Luonnollisesti täynnä spoilereita)

1. AUDITION (1999) -Säkkikohtaus

Katso kohtaus tästä

Japanilainen Audition on mahdollisesti häiriintynein psykologinen tajunnanraiskaus joka on päästetty valkokankaille hmm... ikinä. Ehdottomana helmenä kohtaus jossa nainen kyyhöttää lattialla ja tuijottaa puhelinta. Taustalla näkyy isohko säkki lattialla. Täysin varoittamatta säkki heilahtaa luonnottomasti ja morähtää omituisesti äänellä joka ei juuri muistuta mitään normaalia. Ensimmäinen reaktio lienee alitajunnan tuottama spontaani, mutta äärimmäisen nerokas; mitä v....a!?! -hokema ja sitten alkaakin jokseenkin äärimmäisen epämukava olo. Katiskankokijan sanoin: Eipä ole hääppöinen kokemus (mutta kannattaa silti vilkasta)


2. THE RING -Telkkarikohtaus

Katso kohtaus tästä


Yritetään pitää kiinni siitä ohjenuorasta, että televisiosta ei tule ulos muuta kuin viihdettä tai uutisia, ei siis eläviä eikä kuolleita pikkutyttöjä tai poikia. Jos kuitenkin tulee, niin päätyy luultavasti puistattavimmat kohtaukset -listan sijalle kaksi. Ja ihan rehellisyyden nimissä täytyy todeta että on muijalla sen verran karski pannu, että yöunethan siinä menee, taas.


3. TEXAS CHAINSAW MASSACRE -Lihakoukku

Katso kohtaus tästä

Nahkanaama valistaa leffakansaa lihanripustamisen jalossa taidossa. Yleisö elää vastoin tahtoaan liiankin vahvasti mukana ja saattaa jopa kiljaista hitusen. Aloittelevien lihankäsittelijöiden opasvihko tietää kertoa, että saalis ripustetaan mielellään elävänä, koukkuun. Texasin tyyliin


4. THE BLAIR WITCH PROJECT -Telttakohtaus

Katso videot tästä (itse telttakohtausta ei valitettavasti löydy)

Telttailu on kivvaa ja myönnetään, joskus hieman pelottavaakin. Sekin on selvää että metsässä kuuluu öisin ääniä. Niitä ei juurikaan kannata kavahtaa liiaksi, mutta jos joku teltan ulkopuolella steppailee paikalle ja alkaa höykyttämään telttaa, niin silloin voi olla syytä pieneen pelkoiluun. Tervehenkinen pakokauhu on juuri oikea reaktio jos äänet koostuvat pikkulasten mökellyksestä, ilakoinnista ja ties mistä, mitkä eivät luonnollisesti kuulu hevonkuusessa sijaitsevaan yömetsikköön millään muotoa. Leffa toimii myös tehokkaana kannustimena hotellilomailusta haaveileville.


5. WHEN A STRANGER CALLS (1979) -Puhelu 
Katso kohtaus tästä (osat 1, 2 ja 3)

Häirikkösoitot ei ole muklavia ihan noin yleisesti ottaen. Lapsenvahtina toimivalle Jillille se on vielä vähemmän kiva, kun soittaja kyselee aiheestakin lasten vointia ja käy ilmi että puhelu tulee samasta talosta...

Vastaavaa elokuvakokemusta voi haeskella teinien joukkolahtaamisen uudestaan, vuonna 1996, aloittaneesta Screamista. Aloituskohtaus on innoittanut itsensä juurikin When A Stranger Calls -leffasta.

7 kommenttia

 1. Anonyymi // 24. lokakuuta 2009 klo 2.36  

  Pitihän ne sitten katsoa prkl, hyihui

 2. Anonyymi // 30. lokakuuta 2009 klo 9.54  

  Pääsin pari päivää sitten työmatkalla jenkeissa katsomaan sellasen elokuvan kuin Paranormal Activity. En normaalisti juuri kauhuleffoja säpsähdä, mutta taitaa totuuden nimissä mennä vielä pitkään, että nukkuisin pimeässä talossa. Todella oikeasti riipivä kauhuleffa.

  Nopea tsekkaus Finnkinon sivulta kertoo että ensi-ilta olis suomessa 13.11.2009. Käykääpä katsomassa... siis leffa.

 3. Mira // 30. marraskuuta 2009 klo 11.30  

  Audition on nerokas leffa, pitäs katsoa uudestaan kun on enimmäkseen unohtunut...

  Ja kehtaan myöntää, että näin 22-vuotiaana olen edelleen paskat housussa joka kerta kun katson Manaajan ja siinä vilahtaa niitä naamoja, hyi stana.

  Paranormal Activity ois tarkotus mennä tässä viikon parin sisällä katsomaan, odotukset on ainakin suht kovat.

 4. Anonyymi // 30. marraskuuta 2009 klo 13.23  

  David Lynchin Mullholland Driven lopussa se kohtaus missä tyyppi menee ravintolan sivupihalle ja kurkkaa roskiksen taakse...

  Meinas oikeesti lentää tukka päästä.

  Elokuvasta itsessään en kyllä enää puolenvälin jälkeen tajunnut mitään.

 5. Anonyymi // 9. joulukuuta 2009 klo 17.00  

  Eikä varmaan kovi moni muukaan

 6. Anonyymi // 8. syyskuuta 2010 klo 8.24  

  Mielestäni tuo ei ole Blair Witchin ahdistavin kohtaus, alkuhätyyttelyä vain.

  Kohtaus missä tyypit tulee purolle ja tajuaa kiertäneensä ympyrää on paljon ahdistavampi.

  Mestariteoksen elokuvasta tekee viimeinen kohtaus, missä ainut eloonjäänyt nostaa kädet pystyyn.

 7. tyyppi // 22. kesäkuuta 2014 klo 23.58  

  Stephen Kingin It-kohtaus, kun on sateinen päivä, ja poika kävelee tietä pitkin. Huomaa paperiveneen viemärin vieressä. Ottaa sen käteen. Katsoo viemäriin. Huomaa klovnin. Klovni sanoo: tule tänne. Poika:äiti sanoi etten saa mennä vieraitten ihmisten mukaan. Klovni karjuu ja ottaa pojan kädestä kiinni ja vetää tämän viemäriin.