Ei ehkä se yleisin yhtälö jonka pohjalta elokuvia tehtaillaan nykyään. Ohi ajavat niin pelit, kirjat, sarjakuvat kuin vaikkapa uutiset ja urheilutapahtumatkin ym. Aika-ajoin kuitenkin ilmestyy markkinoille suosittuun tv-sarjaan pohjautuva elokuva. Tämä on yleensä aika riskialtis liike sillä kyseessä on kaksi erilaiseen kerrontaan pohjautuvaa formaattia. Siinä missä sarjalla on yleensä aikaa panostaa hahmojen kehitykseen ja luoda monitahoinen tarina joutuu elokuva tekemään sen alle kahdessa tunnissa. Toki sen tukena tv-sarja, mutta miten käy kun esim. tv-sarjasta on vuosia, eikä sen hahmot ole enää tuoreessa muistissa? Tässä osiossa haemme nimenomaan lukijoiden omia tv-sarjoihin pohjautuvia suosikkileffoja.

Ota tuntumaa onko tuuria ja käy läpi UUDET NETTIKILPAILUT tai ilmaiset Tuotenäytteet.

Alkuun muutama meidän ehdoton suosikkimme listalle:


SOUTH PARK: Bigger, Longer & Uncut (1999)
Traileri
Videoklipit


Matt Stonen ja Trey Parkerin räävitön tv-sarja toimii aivan yhtä hyvin isolla kankaalla ja pidempi tarina ei menoa haittaa. Läppä lentää ja hävytön meno on jopa villimpää kuin televisiossa. Elokuva pääsi jopa Guinnesin ennätystenkirjaan "härskeimpänä" ikinä tehtynä animaationa. Koko Southpark on hieno esimerkki siitä miten tuotannon taso säilyy ja kestää jopa formaatin muutoksen, jos tekijät pitävät tekemisestään. Ilmaiset Pokeriautomaatit uncutSTAR TREK (2009)

Traileri ja viralliset sivut
Videopätkät

Kyseisen tv-sarjan sarjan fanit lienevät kriittisintä väkeä koko planeetalla ja pieninkin asiavirhe nostaa sellaisen valituksien sarjan että alta pois ja perheen pienimmiltä korvat tukkoon. Enemmän tai vähemmän onnistuneiden Star Trek -elokuvien listalla tämä uusin yltää meidän mielestämme sinne aivan kärkeen. Ja kärkeen siksi että tehostepuolella ei tarvitse enää jarrutella ollenkaan ja myös tarinapuoli pysyy uskollisena sekä ennenkaikkea uskottavana alkuperäiselle tarinalle. Näyttelijävalinnatkin napsahtelivat paria poikkeusta lukuunottamatta nappiin. Sarja tulee tekemään kokonaisuudessaan kuten tulevissa leffoissaTMNT -Teenage Mutant Ninja Turtles (1990)

Traileri
Videopätkät

80-luvun hittipiirrettyyn pohjautuva elokuva vie taistelevat kilpikonnat onnistuneesti astetta vakavampaan ja synkempään suuntaan menettämättä silti poikamaista otettaan. Leffa herätti kilpparit uuteen nosteeseen, lanseerasi markikinoille läjän hokemia. Uusin tekele päätettiin tehdä animaationa, eikä ihan metsään päädytty sielläkään.


THE NAKED GUN (1988)

Traileri
Videopätkät


Tuntemattomaksi jääneeseen Police Squad! tv-sarjaan perustuva elokuvasarja pärjäilee kaikessa siinä missä pösilö televisioversio ei edes saanut mahdollisuutta onnistua, sillä se jäi vain kuuden jakson mittaiseksi. Mies ja Alaston Ase-sarja sen sijaan on jo täysiverinen klassikko ja poikii edelleen läjäpäin siitä vaikutteita ottavia leffoja, joka vuosi.
Leslie Nielsen vakuuttaa pääroolissa


1 kommenttia

  1. Anonyymi // 14. huhtikuuta 2011 klo 13.46  

    Kotimaiset elokuvat:Natalia:Suomi/neuvostoliitto ensi ilta 1979 elokuva ohjaaja:Matti Kassila.Miksi tätä elokuvaa ole alun perinkään tehty dvd/levylle??Koittakaa ottaa nyt hyvät ihmiset,ryhdin ja toimittakaa tämä elokuva dvd/elokuvan tuotantoon eli tehkää se nyt!!